JPH B: Feniksu drama, Cibona bez završnice PH

Array

Cibona je pobijedila Dubravu, ali nakon poraza Splita (bez suspendiranog Paola Marinellija) od Feniksa nakon dugo vremena ne odlaze na završnicu Prvenstva Hrvatske.

U pravoj drami, nakon dva produžetka, Feniks je pobijedio 76:74. Organizatori turnira bolji završetak nisu mogli poželjeti.

Karlo Žganec je odigrao fantastičnu utakmicu, završio je na 42 poena, 14 skokova i 15 pretrpljenih faulova što je rezultiralo valorizacijom 52! Ipak, utakmicu je odlučio Ivan Majcunić koji je postigao iz slobodnih bacanja posljednja tri koša za momčad Krešimira Žganeca.

“Bilo je jako naporno, na kraju se nama sreća osmjehnula. Svi smo presretni zbog toga. Mislim da je Cibonu koštala prva utakmica u kojoj bih rekao da su podcijenili Osječki sokol. Sad se moramo sto prije regenerirati i spremit za Final Four” – izjavio je Karlo Žganec za Crošarku.

Sve o juniorskoj poluzavršnici pogledajte na phmladi.crosarka.com.

[rezultat id=500]

Prije susreta Splita i Feniksa, Cibona je slavila protiv Dubrave 76:68 u utakmici u kojoj su Dubravaši na poluvremenu imali 9 koševa viška (40:31), a tricama Brune SkokneMatea Jurkovića već početkom nastavka Cibosi su stigli Lavove koji mogu biti zadovoljni turnirom.

Lovro Mazalin i Marko Arapović su ubacili po 19 koševa, a Luka Obrvan 13. Kod Dubrave po 18 koševa su ubacili Filip Šimović i Domagoj Barac, a 17 Mate Pešut.

[rezultat id=501]

Splićani su gotovo cijeli susret bili u prednosti, ali Feniks predvođen Karlom Žganecom (42 koša, šut 15/32) je ipak u drugom produžetku došao do pobjede.

Splićani su imali šest koševa viška (61:55) dvije minute prije kraja, ali tricama Brune i Karla Žganeca Feniks dolazi do prilike za slavljem u regularnom dijelu, no Karlo zabija samo jedno slobodno bacanje za prvi produžetak.

Drugi produžetak Splićanima je donio Ivan Bender (12 koš, 13 sk). Pravu dramu smo vidjeli u drugom produžetku pune četiri minute nije bilo koša, a onda je Ante Žižić zabio jedno bacanje, a uzvratio je Karlo Žganec i Ivan Majcunić koji je zabio oba za 75:72 Feniksa.

Ivan Bender je mirne ruke s linije slobodnih bacanja (75:74), a Majcunić zabija samo jedno (76:74).

U posljednjem napadu Splićana Ivan Jukić (17 koš, trice 4/9) sa zvukom sirene nije pogodio za treći produžetak pa je uslijedilo slavlje Feniksa i tuga Cibosa koji ipak neće vidjeti završni turnir.

Treba reći da je Feniks završnicu susreta i oba produžetka odigrao bez Brune Žganeca (12 koš, šut 5/15). Kod Splićana treba još izdvojiti Dragana Bendera (13 koš, 14 sk) i Roka Dominovića (13 koš).

Related Articles