Juniori Cedevite startali s pobjedama na turniru u Italiji

Array

Juniori Cedevite (1996 i mlađi) već tradicionalno uskršnje praznike provode u Vareseu, na turniru na kojemu su prošle dvije godine nastupali s velikim uspjehom.

Prije dvije godine igrači Srećka Medvedeca (Perić, Junaković, Lebo, Mustapić, Hrkač, Herendić, Bundović, Njegovan, Čutuk, Dojkić, Pavlović, Jelenek) ubilježili su pet pobjeda i jedan poraz i osvojili drugo mjesto dok su prošle godine otišli do kraja. Vođeni s klupe od strane Veljka Mršića u finalu su pobijedili s 88:74 američku momčad Team Ohio (Kraljević, Marić 3, Mikulić 2, Gašpert, Žganec B. 7, Žganec K. 34, Jelenek 20, Živko 2, Majcunić, Vučić 10, Jurčević, Dojkić 10.) i osvojili pehar pobjednika. Bruno Žganec je bio proglašen za MVP turnira.

Turnir je počeo jučer i traje do nedjelje kada će se odigrati finalne utakmice. Ukupno nastupa 16 klubova, a Cedevitini protivnici u grupi C su Aurora Desio, Basket Arezzo i domaćin Varese. Mladi igrači Mladena Starčevića su dobro krenuli i na putu su da ponove uspjehe iz prošlih godina.

Sinoć su s 75:65 pobijedili domaćina Varesea, a danas prije podne bili su još uvjerljivi protiv Basket Arezza kojega su pobijedili 105:40. Večeras u 21 sat igraju posljednju utakmicu u skupini protiv trećeg talijanskog kluba Aurora Desio, a pošto su oni već jednu utakmicu izgubili izvjesno je da će Cedevita sutra u polufinalu igrati protiv pobjednika skupine A, ekipe prošlogodišnjeg finalista Team Ohio ili Virtus Rome.

Spomenimo da Starčević nije mogao računati na najbolju momčad. Mikšić i Gašpert su na okupljanju kadetske reprezentacije Hrvatske, a i školske obaveze su onemogućile nastup nekolicine igrača ’96. godišta.

Related Articles