Juniorima Cedevite turnir u Drnišu

Array

Ovog vikenda je u Drnišu održan 3. Međunarodni memorijalni juniorski turnir “Dragan Županović” pod pokroviteljstvom Hrvatske elektroprivrede.

Na turniru su nastupile ponajbolje Hrvatske juniorske ekipe, KK Cedevita, GKK Šibenik, KK DOŠK Jolly, KK Split, KK Zadar te HKK Široki iz Bosne i Hercegovine.

Ekipe su bile podijeljene u dvije grupe. U jednoj su se nalazili KK Split, KK Cedevita i domaćin KK DOŠK Jolly, dok su u drugoj bili KK Zadar, GKK Šibenik i HKK Široki. Nakon grupnog dijela turnira u finale su se plasirali juniori Cedevite i Šibenika, Jolly i Zadar igrali su za treće mjesto, dok su Split i Široki razigravali za petu poziciju.

U utakmici za peto mjesto HKK Široki pobijedio je KK Split rezultatom 81:69. Borba za treće mjesto pripala je domaćinu KK DOŠK Jolly koji je košem Matije Bilalovića u posljednjim sekundama utakmice slavio rezultatom 77:76.

Finale je također bilo izuzetno zanimljivo pa se pobjednik dobio tek nakon produžetaka, slavila je sretnija i spretnija Cedevita rezultatom 90:84. Košarkašima Šibenika nije pomoglo ni 39 postignutih koševa Krešimira Radovčića koji je na kraju bio i najbolji igrač turnira.

Pohvale svim sudionicima, pogotovo našem timu, koji je ukupno imao devet igrača, a u finalu smo igrali s osmoricom. Veliki broj utakmica ostavio je traga na naš juniorski tim, no dečki su odigrali maksimalno požrtvovno i na kraju su u finalu zasluženo slavili poslije produžetka. Za protivnika u finalu imali smo GKK Šibenik, koji je osvojio prvo mjesto u 1. juniorskoj ligi Jug, a s tom ekipom susrest ćemo se i na poluzavršnici Prvenstva Hrvatske“, izjavio je trener Cedevite Mladen Starčević nakon slavlja u finalu.

U najbolju petorku turnira izabrani su: Krešimir Radovčić i Pavao Paić (oba GKK Šibenik), Karlo Mikšić i Tomislav Đurinović (oba KK Cedevita) i Matija Bilalović (KK DOŠK Jolly).

Najbolji strijelac turnira bio je Ivan Perković iz KK DOŠK Jolly koji je zabio ukupno 87 koševa.

Pehare, i ostala priznanja pobjednicima su uručili gradonačelnik Drniša Josip Begonja, Predsjednik Županijskog košarkaškog saveza Dario Lapić, tajnica KK DOŠK Iva Jelčić i proslavljeni Hrvatski reprezentativac Dino Rađa kojem je na kraju dodijeljena i posebna zahvalnica od strane organizatora za suradnju i pruženu pomoć.

Related Articles