Ponedjeljak, 18 listopada, 2021
More

  POPULARNE OBJAVE

  U-18: Hrvatska druga u Nantesu

  Ženska košarkaška U-18 reprezentacija Hrvatske večeras se vraća u Hrvatsku iz Francuske gdje je u Nantesu sudjelovala na tradicionalnom košarkaškom turniru.

  - Advertisement -

  Raspoređeni u dvije skupine nastupilo je osam reprezentacija koje će sudjelovati na dolazećem Europksom prvenstvu u Bukureštu; Francuska, Češka, Nizozemska i Belgija u jednoj te Hrvatska, Poljska, Turska i Švedska u drugoj skupini.

  Hrvatska je u skupini pobijedila u prvoj utakmici Švedsku rezultatom 62:45, iznenađujuće izgubila od Poljske 68:56 i pobijedila Tursku 47:37. Zahvaljujući pobjedi Švedske nad Poljskom Hrvatska je ipak bila prva u skupini i kao takva igrala finalnu utakmicu s Francuskom.

  U finalnoj utakmici pobijedile su Francuskinje rezultatom 53:40.

  Trener Željko Ciglar na koncu je rekao za naš portal: “Dobro smo namučili Francuskinje, i da Tikvič nije imala već tri faula u prvoj četvrtini sve bi možda bilo drugačije. Ovako uz naš slab šut izborili smo ipak dobar rezultat. I dalje držim da je Francuska prvi kandidat za osvajanje EP. Najbolja igračica turnira zasluženo je Ivana Tikvić. Ružica Džankić, iako s povredom noge, druga je u šutiranju za tri poena. Sve u svemu odličan turnir na kojem smo vidjeli osam od ukupno šesnaest reprezentacija koje će nastupiti u Bukureštu na EP”.

  Za kraj dodajmo i učinak hrvatskih košarkašica u Nantesu: Tikvić 62 koša, Begić 47, Pačkovski 25, Dujić 23, Majstorović 22, Butina 10, Cigić 8.

  - Advertisement -

  NAJČITANIJE VIJESTI TJEDNA

  zadnje objave

  NE PROPUSTITE