Jure Gunjina Škrljevo zamijenio Zabokom

KK Zabok jučer je predstavio novo pojačanje za novu sezonu – radi se o prošlosezonskom igraču Škrljeva, Juri Gunjini.

Jure je prve košarkaške korake napravio u Zagrebu, a u mlađim kategorijama igrao je i za zagrebačku Cedevitu. Svoj razvojni put nastavio je u Americi gdje je pohađao Eastern Florida State College, Fort Wayne i Georgia Southwestern State, a tek je na potonjem dobio i bitniju ulogu u košarkaškoj momčadi (14p poena 6.4 skokova za 31 minutu).

Povratak u Europu započeo je sezonom u Španjoslkoj gdje je nastupao za Alcazar Basket i Huescu, a jednu sezonu proveo je i u Engleskoj (Newcastle Eagles). Kratko se zadržao i u Boscu prije nego ga je zamijenio islandskim Breidablikom nakon čega je uslijedila sezona koju je proveo u BiH (Zrinjski) i Kosovu (Rahoveci).

Gunjina u dresu Škrljeva (FOTO: hks-cbf.hr)

Prošlu sezonu odradio je u Škrljevu, a s obzirom na njegov učinak taj period može se podijeliti na dva dijela. Odigrao je sve 33 utakmice regularnog dijela sezone, a odličan je bio tijekom prva dva kruga – u 22 utakmice postizao je 14.5 poena uz 5.6 skokova, da bi u posljednjoj trećini prvenstva te brojke pale na 7.3 poena i 3.7 skokova. Najbolju utakmicu sezone odigrao je protiv Hermesa kojem je zabio 32 poena uz 7 skokova i 4 asistencije.

“Zadovoljan sam sezonom u Škrljevu, bila je to jedna od najboljih sezona u mojoj karijeri. Što se tiče mog dolaska u Zabok znam da se radi o kvalitetnoj i stabilnoj sredini, a kako inače živim u Zagrebu želio sam biti bliže kući. O treneru Raduloviću i Zaboku kao klubu čuo sam sve najbolje. Nadam se jednoj uspješnoj sezoni. Moj cilj je ne samo zadržati igru od prošle sezone, već ju i podići na višu razinu, a isto očekujem i od momčadi. Kako sam najstariji u momčadi, jasno mi je da ću zajedno s kapetanom Črnjevićem biti taj koji će u igri gurati momčad prema naprijed. Nadam se da će i gledatelji uživati u dobrim igrama Zaboka”, izjavio je Jure Gunjina za zagorje.com.

Zabok će u sljedeću sezonu ući s novim trenerom, Zdravkom Radulovićem, a roster su pojačali dovođenjem Srđana Brocića (Alkar), Lukše Buljevića (Cibona), Marina Vručinića (Sonik Puntamika) i Bruna Levanića-Kutnog (Samobor).

“Sportski direktor Črnjević i ja smo brzo reagirali, poklopile su nam se neke okolnosti i mislim da smo doveli dobrog igrača. Jure je igrač u najboljim godinama i važno je to što ima iskustvo igranja u HT Premijer ligi. To je igrač po mom guštu, dobar je šuter, karakteran momak i sretan sam što smo ga dobili”, zaključio je predstavljanje novog igrača trener Radulović.

FOTO: zagorje.com

Related Articles