Jurica Žuža na klupi Nymburka!

Jurica Žuža novi je pomoćni trener Nymburka, objavio je češki prvak putem svojih društvenih mreža i službenih stranica.

43-godišnji Hrvat, nekadašnji euroligaški igrač, pridružiti će se stožeru Aleksandra Sekulića koji je na mjestu glavnog trenera naslijedio Oreana Amiela. Prije korona krize Žužin posljednji angažman bio je u Neptunas Klaipedi gdje je bio u ulozi prvog trenera.

Za ovaj posao trebao mi je trener s jedinstvenim sposobnostima, koji može skautirati protivničku igru, ali može raditi i s igračima na terenu. Zato sam izabrao Juricu Žužu koji ima veliko iskustvo kao igrač i kao trener, a ujedno je i velika osobnost.” – rekao je Sekulić koji je imao glavnu riječ pri odabiru svog pomoćnika.

Žuža je trener koji iza sebe ima bogato igračko iskustvo. Sve je počelo u ‘gradu košarke’ – Zadru, iz kojeg je, kako to i obično biva, krenuo ‘u bijeli svijet’. Prvo je stigao u grčki Panathinaikos gdje je iskustvo gradio u Euroligi pod palicom legendarnog trenera Željka Obradovića s kojim je osvojio grčku ligu.

“Upravo sam u Panathinaikosu prvi put upoznao Sašu Sekulića kad je dolazio u posjet svom prijatelju Jaki Lakoviću.” – prisjetio se Žuža.

„Upoznali smo se prošle godine kad je bio na odmoru u Zadru i puno vremena smo proveli zajedno družeći se. Prije nekoliko dana me nazvao i rekao da ima posao za mene. Jako sam sretan što ćemo surađivati ​​u Nymburku, klubu o kojem se mogu čuti samo lijepe stvari. Saša je surađivao s mnogim izvrsnim trenerima i drago mi je što ću moći učiti od njega i što ću moći prenijeti svoje igračko iskustvo u momčad, kao i iskustvo iz rada u Litvi, gdje je košarka religija.” – dodao je Žuža.

Euroligu je igrao i za zagrebačku Cibonu, s kojom ima dva naslova prvaka Hrvatske. Radio je i u Cedeviti, Italiji, Ukrajini, Turskoj s Tofas Bursom i Trabzonsporom, a iza njega je epizoda u Kataru. Karijeru je završio 2016. u Litvi u dresu Lietkabelisa, gdje je potom radio kao pomoćni trener. Nakon toga seli u Klaipedu, gdje je tri godine radio kao pomoćni, a potom i kao glavni trener.

FOTO: bcneptunas.lt

Related Articles