Kadeti Cibone osvojili peto mjesto na turniru u Zrenjaninu

Array

Kadeti Cibone su prošli vikend nastupili na turniru u Zrenjaninu koji je prema imenima ekipa koje su tamo nastupile (Real Madrid, Barcelona, Partizan, Stella Azzurra iz Rima i drugi) jedan od najjačih u ovom dijelu Europe za uzrast igrača rođenih 1999. godine. Na kraju su mladi Vukovi osvojili peto mjesto što je, s obzirom na konkurencijau i probleme s rosterom Cibone, vrlo dobar rezultat.

Igrali su bez ozlijeđenog prvog centra, 212 cm visokog, Krešimira Nikića, nedostajao je i bek Antonio Jularić koji je bio u Osijeku na juniorskoj poluzavršnici, a nisu igrali ni Ante Brzović kao ni play Lucijan Matanović. Uz sve izostanke, na prvoj utakmici s Realom ozlijedio se reprezentativac Oton Janković (202 cm) koji do kraja više nije igrao.

S obzirom na to da su znali u kakvom sastavu idu za Zrenjanin kadete Cibone za ovu prigodu pojačala su dva perspektivna igrača iz Slavonije, razigravač Kristijan Vladović (Sedam iz Đakova) i krilo Tino Šebalj (Slavonski Brod 1946) koji je na kraju morao igrati pod košem poziciju broj 5 budući da je sa svojih 205. cm bio najviši igrač ekipe trenera Josefa Dulibića.

Kadeti Cibone u skupini su sa 101:68 dobili Svetog Đorđa iz Žitišta ekipu ikoja je u posljednji trenutak zamijenila Crvenu zvezdu te za peto mjesto domaćina Proleter Naftagas (73:57) koji je igrao s gotovo polovicom igrača koji su 1998. godište. Mladi Cibosi poraženi su u dvije početne utakmice u svojoj skupini od kasnijeg pobjednika turnira Real Madrida (77:46) i beogradskog Partizana (82:57).

Međutim, nakon ta dva početna poraza igrači trenera Dulibića su se digli i s dvije naredne pobjede popravili dojam kao i sami plasman. Dino Bistrović je imao prosjek od 12 koševa u 4 utakmice, Luka Blažević je upisivao po 11,8 koševa, a iza njih su Vladović i Šebalj s istim prosjekom od 9,5 koša po utakmici.

U finalnoj utakmici turnira, koji se igrao povodom 70 godina košarke u najvećem banatskom gradu, Kraljevski klub je na krilima dobre igre Dine Radončića (28p) s 77:59 pobijedio Sprts World. Radončić je i proglašen za najboljeg igrača turnira.

Rezultati u grupi:
Real Madrid – Cibona    77:46
Partizan NIS – Cibona 82:57
Cibona – Sveti Đorđe 101:68

Utakmica za 5. mjesto:
Cibona – Proleter  73:57

Konačni poredak:

1. Real Madrid (Španjolska)
2. Sports World Novi Sad (Srbija)
3. Barcelona (Španjolska)
4. Partizan Beograd (Srbija)
5. Cibona Zagreb (Hrvatska)
6. Proleter Zrenjanin (Srbija)
7. Stella Azzura (Italija)
8. Sveti Đorđe (Srbija)

Related Articles