Promjene u Šibeniku: JJ Smithu pokazana izlazna vrata, ni Junaković više nije u ekipi

Array

Trebao je biti pojačanje Šibenika u Ligi za prvaka, a ispao je promašaj godine. Jajuan Stane Smith, do jučer jedini Amerikanac u A1 ligi, spakirao je kofere i vraća se odakle je došao.

Smith je u četiri utakmice 17 puta pokušao pogoditi tricu, ali niti jednom nije bio uspješan. Ni u drugim rubrikama nije nešto posebno pokazao. Imao je šut 17 % (5-30), a za dvadesetak minuta po susretu skoro je ujednačio broj asistencija i pogrešaka (2.5). Tek je nešto više ubacio poena (3.0), a prosječna valorizacija je 1, kao i ocjena njegovih nastupa.

Smitha smo doveli u situaciji kada su nam bili ozlijeđeni Petani i Mišić, u nadi da će nam pomoći u Ligi za prvaka. Doduše, već sam tada upozorio je da dovođenje Amerikanca za tako sitne pare, nekoliko kola prije početka lige, velike lutrija. Ispalo je da nismo pogodili iako smo imali jako dobre preporuke za njega. Pogriješili smo, i od toga ne treba bježati – rekao je za Šibenski tjednik Jeronimo Šarin.

Šarin je još jednog igrača otpisao iz momčadi. Nakon što je sa Šibenčanima ušao u A1 ligu, Martin Junaković je poslije zagrebačke epizode prvo igrao na Baldekinu za Jolly, a nakon toga ponovo za Narađaste.

Mi već sada počinje pomalo slagati momčad za sljedeću sezonu, a Junaković trenutno nije u užem izboru. Odlučili smo dati priliku igračima na koje računamo i sljedeće sezone. Martin i dalje trenira s nama, pa tko zna, možda mu se ukaže prilika za ponovni povratak u momčad – rekao je trener Šibenčana za navedeni portal.

Sutra će Šibenčani u Sinju pokušati doći do prve pobjede u Ligi za prvaka. Neće im biti lako, isti cilj si je postavio i Alkar. Utakmica se igra u 19 sati.

Related Articles