Kadeti: Poznati sudionici Poluzavršnice PH iz Centra

Array

Prije desetak dana završena je I. kadetska liga u regiji Centar. Kao i kod juniora, prvo mjesto je pripalo Ciboni koja je u 18 utakmica doživjela samo jedan poraz i to od Cedevite s kojom je na kraju imala bolji međusobni omjer.

Cibona je u prosjeku zabijala 116 koševa što govori o premoći momčadi Ivana Kapova. Cedevita je osvojila drugo mjesto, a Zagreb je treći s istim brojem pobjeda kao Dubrava, ali i međusobno boljom koš razlikom. Posljednji sudionik Poluzavršnice je Rudeš.

U posljednjem 18. kolu Cedevita je slavila u Dubravi uz 18 koševa Mateja Gašperta (na fotografiji) i 16 Petra Kokolića, dok su super uvjerljive pobjede zabilježili Zagreb i Cibona.

Konačni poredak: Cibona (17-1); 2.    Cedevita (17-1); 3. Zagreb (12-6); 4. Dubrava (12-6); 5. Rudeš (11-7); 6. Gorica (8-10); 7. Samobor (4-14); 8. Petrinja (5-13) (-1); 9. Petar Zrinski (3-15) (-1); 10. Zrinjevac (1-17)

Izvjesno je da će u jednoj grupi igrati Cibona, Zagreb, Rudeš, prvak Istoka (favorit Vrijednosnice OD Darda) i drugoplasirani s Juga, dok će u drugoj grupi igrati Cedevita, Dubrava, prvaci Sjevera, Zapada i Juga.

Prema rosterima Cibosi su apsolutni favoriti, ne samo za prolazak u završnici nego i za osvajanje titule prvaka Hrvatske. Lovro Mazalin, Bruno Skokna, Toni Kumanović, Nik Slavica, Julian Zadravec su imena koja će biti oslonac naše U16 reprezentacije i svaka ekipa koja im uspije parirati napravit će veliki podvig.

Da nisu neranjivi pokazala je pobjeda Cedevite (Gašpert, Barić, Rezo, Đurinović) u juniorskoj ligi. U prvenstvu je u sastavu Vladana Alanovića dobru minutažu imao i Mateo Habazin (1998), ali on prema nekim informacijama neće nastupati za Vitamine na Prvenstvu Hrvatske.

Zagreb (Suknaić, Lazić, Čep) i Dubrava (Miličević, Matić) imaju isti omjer i sigurno će ići u borbu za drugo mjesto u grupi, a i Rudeš (Žužul, Savić, Radman, Ljubičić) je pokazao da ima potencijala za odigrati čvrstu utakmicu.

Poluzavršnica za kadete

 

Related Articles