Nike Hoop Summit: Mario Hezonja predstavlja Hrvatsku

Array

Mario Hezonja je ovih dana dobio poziv za nastup na prestižnom Nike Hoop Summitu koji će se 20. travnja održati u Rose Garden Areni u Portlandu (SAD). Mario će predstavljati Hrvatsku u sastavu selekcije svijeta koja će igrati protiv vršnjaka iz SAD-a.

Poziv za nastup u Portlandu odlična je vijest za Marija, prilika da još jednom pokaže sav svoj talent i potvrdi prognoze stručnjaka o njegovim velikim mogućnostima i blistavoj budućnosti. Naš mladi reprezentativac je dobio dozvolu Barcelone za nastup u SAD i samo ozljeda (još se oporavlja od ozljede gležnja) ili potrebe prvog tima (u slučaju izostanka Pete Mickeala ili Xavia Pascuala) mogu ugroziti njegov nastup. Spomenimo da ćemo našeg mladog reprezentativca gledati i na završnom turniru juniorske Eurolige jer je njegova Barcelona dobila pozivnicu za nastup.

Selekciju Svijeta po treći puta zaredom vodi Roy Ran, a pomoćnik mu je srpski stručnjak Marin Sedlaček kojemu je to 13. nastup na ovom događaju. U rosteru je niz već poznatih mladih igrača, a najveću pažnju privlače Sergej Karašev i naš Hezonja, a poziv je dobio i talentirani crnogorski play Nikola Ivanović.

Krila: Sergey Karasev (Rusija/Triumph, 1993), Andrew Wiggins (Kanada, 1995), Gabriel Deck (Argentina, 1995) i Livio Jean-Charles (Francuska/ASVEL, 1993); bekovi Dante Exum (Australia, 1995), Nikola Ivanović (Crna Gora/Budućnost, 1994), Dennis Schröder (Njemačka/New Yorker Phantoms, 1993), Marlo Hezonja (Hrvatska/Regal FC Barcelona, 1995); centri Mouhammadou Jaiteh (Francuska/Maritime, 1994) i Karl Towns, Jr. (Dominikanska Republika, 1995).

Ovo je 16. izdanje Nike Hoop Summita, u dosadašnjih petnaest, domaća je momčad čak dvanaest puta bila uspješnija, dok je ostatak Svijeta slavio samo četiri puta.

Dario Šarić na Nike Hoop Summitu (2012)

Podsjetimo da je prošle godine odličan i upečatljiv nastup imao naš Dario Šarić. On je kao najmlađi sudionik utakmice imao odličan učinak, a prema izvješćima američkih medija bio je najtalentiraniji na parketu. Prošlogodišnju utakmicu obilježio je mladi Bismack Biyombo, krilni-centar iz Konga. Biyombo je postao prvi košarkaš u povijesti koji je na  utakmici Nike Hoop Summita ostvario triple-double. Postigao je 12 poena, uhvatio 11 lopti i zabio čak 10 blokadi.

Related Articles