Kadetkinje osigurale četvrtfinale Europskog prvenstva

Array

U prvom susretu drugog kruga Europskog prvenstva u Albeni kadetkinje Hrvatske su u utakmici s malim brojem koševa svladale Latviju i matematički osigurale nastup u četvrtfinalu.


Latvija – Hrvatska 44:55 (10:9, 20:24, 31:35)

Latvija: Strautmane D. 21, Kudule 8, Strautmane P. 7, Rikveile 5, Dreimane 2, Grabe 1, Ozoline, Savicka, Kalnina, Betlere, Einere, Jancevska.
Hrvatska: Slonjšak 23, Kelava 11, Stojsavljević 6, Marić 6, Dojkić 6, Silov 3, Jordanić, Goleš, Belošević, Mijatović, Bašić, Dobroslavić.


Već od samog početka susreta se vidjelo da je Iva Slonjšak raspoložena i polagano je vukla svoju ekipu prema pobjedi. Iako su Hrvatice prvu četvrtinu izgubile s pola koša u drugoj su napadački malo bolje odigrale i preokrenule rezultat na svoju stranu.

U drugom poluvremenu ista igra kao i u prvom. Agresivne obrane i neraspoloženi strijelci su doveli do toga da se ni naše cure nisu uspijevale odvojiti na veću razliku ali ni Latvijke ne uspijevaju okrenuti prednost u svoju korist.

I onda u posljednjoj četvrtini blagi uragan hrvatskog dvojca Slonjšak – Anita Kelava je osigurao Hrvatskoj pobjedu i plasman u daljnje natjecanje.

U našim redovima najbolje su bile već spomenute Iva Slonjšak s 23 poena, 12 skokova i 4 asistencije te Anita Kelava s 11 poena i 17 skokova, dok je kod naših protivnica Digna Strautmane postigla 21 poen i uhvatila 11 skokova.

Related Articles