U Slavonskom Brodu: Repeša zadovoljan, sutra Makedonija

Array

Nakon odrađenog prvog dijela priprema u Svetom Martinu na Muri, hrvatska košarkaška reprezentacija s radom nastavlja u Slavonskom Brodu, gdje se u ritmu dva treninga dnevno priprema za seriju pripremnih utakmica, koje su pred vratima.

Kako doznajemo, u Slavonski Brod nije doputovao Rok Stipčević, koji se još nije oporavio od ozljede te je izvjesno da on neće biti na popisu putnika za Sloveniju. Osim njega, zbog lakše ozljede, smanjenim intenzitetom trenira Dontaye Draper, dok su svi ostali zdravi i na raspolaganju izborniku Jasminu Repeši.

„Odmorili smo se dva dana.  I sada sve ide puno agresivnije, puno tečnije, puno konkretnije i puno detaljnije. Imamo još osam treninga do prve utakmice i mislim da ćemo ih kvalitetno iskoristiti kako bismo već u prvoj utakmici pretvorili u djelo sve što radimo na treninzima“, rekao je Repeša, koji nije krio zadovoljstvo odrađenim u sv. Martinu, gdje se puno napravilo na fizičkom planu.

U momčadi vlada jako dobra atmosfera. Svi su spremni i motivirani da isperu gorak okus s prošlog Europskog prvenstva u Litvi, no u prognozu rezultata se nitko ne želi upuštati. Ističu da je najvažnije da budu zadovoljni svojom igrom, s onim što budu pružali na treninzima i utakmicama, a onda ni rezultat neće izostati.

„Ja se nadam da ćemo nadmašiti Litvu“, sa smiješkom je započeo Ante Tomić te dodao: „Za dalje ne bih želio prognozirati. Iskreno, ni sam još ne znam na čemu smo. Iza nas je tek tjedan dana pravog rada, u kojem smo se više bazirali na kondiciji i fizičkoj spremi. Tako da će nam ovaj period u Brodu reći čemu se možemo nadati.“

tomic_intervju

Litvu ne bi trebalo biti teško nadmašiti. Taktiku „na mala vrata stižemo u Sloveniju“ primijenio je i Repeša, koji zna kako Hrvatska mora izgledati na Eurobasketu:

„Očekujem da izgledamo kao prava momčad, da hrvatski građanin bude ponosan kako izgleda njegova reprezentacija. Očekujem da imamo „team spirit“ i kemiju momčadi na najvišem mogućem nivou te da se dobro pripremimo, i fizički i taktički. To su sve bazne pretpostavke da bi bili uspješni u rezultatu. Zasad sve dobro ide, nadam se da ćemo tako nastaviti i, zaista, imamo ambicije da napravimo nešto više nego do sada.“

„Naša grupa je izuzetno teška iz razloga što imamo dvije reprezentacije, koje sigurno idu na najviši rezultat. To su Slovenija i Španjolska. Gruzija i Poljska sigurno nisu za podcijeniti. Također ni Češka. Ako pogledate pet startera, vidite da se radi o ozbiljnoj momčadi. Međutim, nas interesira to da mi napravimo svoj posao, s pristupom „utakmica po utakmica.“

S izbornikom se složio i najbolji centar Barcelone i reprezentacije, koji zna koliko bolan može biti reprezentativni lako ćemo pristup na papiru slabijim protivnicima:

„Ne znam kako ljudi doživljavaju Gruzijce, Poljake ili Čehe, ali vjerujte mi, to su jako dobre ekipe s nekoliko vrlo kvalitetnih igrača. Litva prije dvije godine nam mora biti putokaz da ne smijemo protiv nikoga ući opušteno, niti ikoga podcijeniti.“

Koliko može Hrvatska u ovom trenutku, saznat ćemo vrlo brzo. Sutra je u dvorani Vijuš u 20 sati na rasporedu prvi pripremni ogled. Protivnik je po mjeri, četvrta reprezentacija sa zadnjeg Europskog prvenstva, Makedonija. Ante Tomić, Bojan Bogdanović, Roko Ukić s jedne, Vlado Ilievski, Pero Antić, Bo McCalebb s druge strane. Spektakl, vjerujemo, neće izostati.

Related Articles