Kadetkinje Vinkovaca prvakinje Slavonije i Baranje

Array

Kadetkinje Vinkovaca su jučerašnjom pobjedom protiv Slavonca iz susjednih Komletinaca postale prvakinje Slavonije i Baranje u svom uzrastu. Ovo je veliki uspjeh Vinkovčanki i Vinkovčana jer se do prije par godina ženska košarka i nije baš igrala u gradu na Bosutu. Pored titule prvaka regije, igračice Igora Hardija prva su momčad koja je izborila plasman na poluzavršnicu Prvenstva Hrvatske koja će se održati na proljeće sljedeće godine.

“Ovo je dokaz dobrog rada u proteklom periodu od strane trenera Luke Kivele. Dvije selekcije (kadetkinje i mlađe kadetkinje) mladih i nadarenih košarkašica iz Vinkovaca su u istoj godini postale prvakinje Slavonije i Baranje, a ne smijemo zanemariti činjenicu da su Osijek, Brod, Požega i Županja centri ženske košarke za našu regiju i da imaju puno dužu tradiciju od nas. Ekipu sam preuzeo prije dva mjeseca i odmah sam vidio vrlo nadarenu generaciju sa kojom se može napraviti puno. Početni omjer od 3-2 smo u drugom dijelu natjecanja digli na konačnih 8-2, i do kraja lige nismo upisali poraz. Iz utakmice u utakmicu smo igrali sve bolje iako gotovo ni jednu utakmicu nismo odigrali u kompletnom sastavu, uvijek je bilo povreda, tako da je ovaj rezultat plod cijele ekipe koja je uvijek dala svoj maksimum. Ovim putem čestitam svim igračicama na velikom doprinosu u ovom rezultatu.” rekao je Hardi.

U posljednjoj utakmici lige u Košarkaškom domu Lenije Vinkovčanke su predvodile Katarina Trehub s 26 i Dora Markić s 20 poena.

Vinkovci- Slavonac Komletinci 56 : 45
Vinkovci: Čorić 1, Hodak, Babić 2, Primorac, Sučić 4, Kovačević 1, Slišković, Trehub B., Markić M., Pavlović 2, Trehub K. 26, Markić D. 20.
Slavonac: Krekman 6, Tominac 2, Rugašević 6, Vučko 10, Tominac 13, Cvijanović 8, Piperković, Novoselac, Majković, Cvijanović.

Drugo mjesto u ligi osvojile su kadetkinje KK Županja koje su također izborile plasman na poluzavršnicu Prvenstva Hrvatske.

Related Articles