Ramljak uoči Olimpije: Nadamo se pobjedi

Array

Marko Ramljak dobio je ove sezone pod trenerskom palicom Ante Nazora pravu priliku u dresu Zadra. Mladi Hercegovac igra u prosjeku 31 minutu u ABA ligi, te za to vrijeme provedeno na parketu zabija prosječno 9,3 poena, s istovjetnom vrijednosti valorizacije. Njegova obrambena rola neupitno je kvalitetna svaku utakmicu, te često on čuva najbolje protivničke igrače. Posebnu je vrijednost svog talenta pokazao u posljednjoj utakmici protiv Krke u Novom Mestu, kada je bio najbolji igrač Zadra, te skoro pa jedina svijetla točka, s postignutih 13 poena, tri skoka, te dvije asistencije, uz valorizaciju 16. Kazao nam je Marko par riječi uoči domaće utakmice s Union Olimpijom koja je na rasporedu danas u 20:30, o samoj utakmici te šansama momčadi u ligi, i još ponekim stvarima.

Vidimo da si protiv Krke dobro odigrao u napadačkom smislu, dok smo u prijašnjim sezonama od tebe navikli na dobre obrambene role. Sad si na prosjeku od 9 koševa, da li misliš da možeš dalje nastaviti tim smjerom?
Mislim da mogu. Ne želim zvučati bahato, ali nisam iznenađen. Ja znam koje su moje mogućnosti i sigurno da mogu doprinijeti puno više u napadu nego što je to dosad bilo i nastaviti kontinuitet dobrih igara kao što je dosad bilo. Što se tiče obrambenih zadataka, mislim da dobro obavljam taj posao te ću i nastaviti s tim.

Da li ste na treninzima pričali o utakmici s Krkom, kakva su na kraju viđenja tog poraza među momčadi i trenerom?
Jednostavno smo rekli da je to bio loš dan, nismo ušli onako kako smo se dogovorili, nismo bili koncentrirani i borbeni, te je rezultat na kraju bio onakav kakav jest.

Protiv Olimpije se vjerojatno vraćaju Ivanov i Kaštropil?
Da, vjerojatno će se vratiti obojica, i time popunjavamo visoku liniju koja nam je dosta falila u prethodnim utakmicama, posebno Ivanov, jer ga nije bilo niti u Beogradu, niti u preostalim utakmicama. Evidentno je kako imamo premalo obrambenih skokova, a s njima ćemo, nadamo se, dobiti tu dimenziju više, i time ćemo moći realizirati kontra napade, što nam je veliki plus u igri.

Olimpija je odigrala dobru utakmicu u Euroligi prije nekoliko dana, da li ste analizirali to?
Da, malo smo pogledali to. Pogledamo neke njihove akcije, proučavamo igrače, njihov način igre, ali više se baziramo na to da mi odigramo onako kako mi znamo i želimo, onda dajemo njima da odigraju onoliko koliko im mi našom obranom dopustimo.

Nadate se pobjedi, kvalitetom to sigurno možete ostvariti?
Naravno, da, jer osim toga imamo i tri gostovanja iza sutrašnje utakmice, iako mislim da sa tih gostovanja možemo izvući najmanje jednu pobjedu. Imamo se pravo nadati pobjedi na svakom od ta tri gostovanja.

Kakvom se ti osobno nadaš plasmanu Zadra na kraju sezone, kakva su tvoja predviđanja?
Teško je govoriti, vidimo da je liga vrlo izjednačena. Svatko može pobijediti svakoga. Evo, Budućnost je pobijedila skoro 30 koševa razlike u gostima, tako da je stvarno nepredvidivo. No, mi se možemo, ukoliko nastavimo s igrama kao u prva tri kola, nadati gornjem dijelu tablice.

Pred kraj, par riječi o navijačima. Trener Nazor znao je istaknuti da podrška navijača puno znači momčadi, kako ti osobno vidiš taj odnos?
Sigurno da nam znače puno. Vidjeli smo protiv Zvezde koliko to znači. Navijači vas nose, ponesu vas kroz navijanje, skupi se puno emocija, te tad publika postaje naš šesti igrač.

Sve u svemu, mogla bi to na kraju biti jedna dobra priča?
Da, mora biti.

Related Articles