Kaštelani uvjerljivi protiv Šibenčana

Array

Košarkaši Kaštela su se novom pobjedom, četvrtom ove sezone, približili na samo jednu pobjedu zaostatka prvoplasiranom Alkaru koji je ovo kolo slobodan. Ovoga je puta nastradao šibenski Jolly.

Domaći igrači utakmicu otvaraju serijom 7-0 nakon čega gosti zovu minutu odmora i naizgled konsolidiraju redove jer u četvrtoj minuti rezultat izjednačavaju (9:9), a samo minutu kasnije prelaze u vodstvo (12:13).

Par izmjena koševa na obje strane dovode Šibenčanima stvara prednost od 2 poena (14:16), što se na kraju pokazalo kao njihova najveća prednost u cijeloj utakmici, nakon čega domaćini u potpunosti preuzimaju konce u svoje ruke.

Tricom Nikole Došena, a zatim koševima Šipića, Vručinića i Mašića Kaštele rade seriju 17-6 kojom si već u prvoj četvrtini stvaraju komotnu prednost od 9 poena. Do najveće prednosti prvog poluvremena dolaze u drugoj četvrtini košem Luke Klarice u 18. minuti pri rezultatu 52:34. Gosti prije samog odlaska na veliki odmor uspjevaju smanjiti zaostatak koševima Šekelje i Subotića.

Drugo poluvrijeme opet bolje otvaraju domaći igrači koji preko Došena i Damira Rančića odlaze na 20 koševa prednosti i praktički rješavaju utakmicu u svoju korist. Gosti se do kraja četvrtine tricom Luke Kature približavaju na 11 koševa zaostatka no već u sljedećem napadu Mašić vraća prednost na +14.

U završnom periodu vidjeli smo i najveću prednost Kaštela na utakmici kada je Mašić još jednom svojom tricom “odljepio” domaćine na +23 (86:63).

Kaštelani su tako još jednom pobjedom na domaćem terenu nastavili niz nepobjedivosti u Sokolani. U sljedećem kolu putuju u goste Gorici dok će šibenski Jolly ugostiti Splićane.

Related Articles