Kina pregazila Hrvatsku

Array

Posljednjeg dana U19 Svjetskog prvenstva, u utakmici za 7. mjesto, reprezentacija Kine je svladala Hrvatsku. Od samog početka utakmice, Kina je pokazala veću želju i volju za pobjedom i zasluženo slavila.


Hrvatska – Kina 80:94 (14:28; 26:50; 46:75)

Hrvatska: Junaković, Gabrić 12, Gulam, Mustapić 24, Demo 7, Šarić 4, Brzoja 4, Mavra, Bošnjak 7, Bender, Marić 18, Jurković 4.
Kina: J. Zhao 7, Luo, Yuan 23, Wu 5, R. Zhao, Heng 8, Li 3, Gao 33, T. Zhao 6, Lai, Wu 4, Zhou 5.


Već u startu utakmice Kina se nametnula i odlično je odigrala prvu četvrtinu koja završava rezultatom 28:14. Utakmica je bila riješena već do poluvremena kada Kina odlazi na velikih 50:26.

U jednom trenutku prednost je iznosila i 35 razlike, a od totalne blamaže naši igrači su se spasili u posljednjoj četvrtini koju su dobili s 15 razlike.

Jakov Mustapić je bio najefikasniji ubacivši 24 poena, dok je kod Kineza Gao ubacio 33.

Ovim porazom Hrvatska je okončala nastup na Svjetskom prvenstvu zauzevši slabo 8. mjesto.

Izbornik Brajković kao da je čuo apele da Dario Šarić igra previše te ga je danas koristio samo 5 minuta. Konačno je došlo na vidjelo ono što svi znaju. Igra naše reprezentacije je bez glave i repa ako nema Šarića na parketu.

Iako smo bili lišeni borbe za medalje neshvatljivo je da reprezentacija koja je pucala na zlato gubi od Kine s velikih 35 razlike iako je objektivno kvalitetnija ekipa.

Eventualni alibi možemo naći u ozljedi Ivana Bendera u ranoj fazi turnira te Mavrinoj alergiji koji je cijelo prvenstvo odigrao na vlastiti rizik, a u raspletu od 5. do 8. mjesta zbog istih problema nije igrao. O umoru igrača nema smisla pričati jer je sustav natjecanja za sve reprezentacije jednak.

Nije isto biti peti ili osmi. Ovi porazi bole jer se moglo puno više. Primjera radi reprezentacija Kanade s kojom smo se bez problema obračunali u skupini na kraju će biti bolje plasirana od nas.

Dečkima kapa dolje, trud im nitko ne može osporiti, a na godinu im želimo novo europsko zlato. Ivanu Benderu portal Crošarka želi brz oporavak, a svim igračima hvala na suradnji, komunikativnosti te pristupačnosti.

Related Articles