Dinamo predstavio prvo pojačanje za novu sezonu

U Dinamo dolazi iz KK Gorica gdje je proveo protekle dvije sezone, a prije toga je igrao i u KK Furnir.

Ivan Tvrtko Majić novi je igrač KK Dinamo!

U Dinamo dolazi iz KK Gorica gdje je proveo protekle dvije sezone, a prije toga je igrao i u KK Furnir. Svoje prve košarkaške korake napravio je upravo u svom novom klubu koji je tada nastupao pod drugim imenom.

Klub se doduše tada kad sam ja počinjao i rastao kroz omladinske selekcije zvao Rudeš, ali drago mi je da sam se vratio u svoj klub. Rođen sam tu u Zagrebu i veselim se što ću moći igrati za Dinamo, a samim time i pred dobro popunjenim tribinama, pred navijačima koji će nam sigurno biti pomoć u ovoj sezoni.

25-godišnjeg Majića je najlakše okarakterizirati kao 3&D igrača. U dvije od posljednje tri sezone briljirao je iza linije za tri poena – u sezoni 22/23 šutirao je s uspješnošću od 46.1% (3.2 pokušaja po utakmici), dok je u sezoni 20/21, u dresu Furnira, imao fantastičnih 47.4% (3.5 pokušaja po utakmici).

U prošloj sezoni je na parketu provodio nešto više od 20 minuta te je u prosjeku bilježio sedam koševa, dva skoka i jednu asistenciju.

Mislim da je moja najveća odlika taj šut za tri poena, te dobra obrana i vjerujem da ću tu moći najviše pridonijeti momčadi. Uvijek dajem sve od sebe, uvijek dajem sebe maksimalno na terenu i nadam se da će to pomoći momčadi. Što se tiče budućih suigrača, s nekima od njih sam igrao u mlađim kategorijama, neke znam sa Sveučilišnih igara, a starije igrače dobro poznajem s parketa. Doduše dosad kao protivnike protiv kojih sam igrao, a sada će mi biti suigrači i tome se veselim jer se od tako kvalitetnih igrača može puno naučiti. Mislim da ćemo imati jako dobru ekipu i da ćemo biti i dobra klapa.

Dinamo je svoju premijernu sezonu u HT Premijer ligi odradio iznad očekivanja. U Kupu su stigli do polufinala, dok su u četvrtfinalu doigravanja HT Premijer lige poraženi od Zadra. Ipak, ostaje zapisano da je Dinamo jedina momčad koja je novom prvaku Hrvatske nanijela poraz u doigravanju.

Neće biti to lako ponoviti, ali mislim da ako budemo dobro radili, davali sve od sebe da se možemo nadati dobrim rezultatima kakvi su bili u Dinamu prošle sezone.

Majić je ugovor s Dinamom potpisao na tri sezone.

Related Articles