KK Zadar kreće novim putevima

Array

Zadar je 16. srpnja počeo s prvim krugom upisa dionica kao dio preoblikovanja u Košarkaškom klubu. U tom prvom krugu, dionice u vrijednosti od milijun kuna upisuje Grad Zadar.

Nakon toga, u drugom i trećem krugu, počevši od 1. kolovoza, na red dolaze članovi kluba, te od 3. rujna, u četvrtom upisnom krugu, i svi ostali koji žele na taj način financirati klub, dakle – navijači. Četvrti krug traje do 27. rujna.

KK Zadar odigrat će prve utakmice sezone, njih oko 5, kao udruga građana, da bi nakon toga u nastavku sezone participirao u regionalnoj košarkaškoj ligi kao športsko dioničko društvo, čime bi konačno bio završen proces transformacije kluba, bar u tom smislu.

Treba vidjeti koliko će ovaj novi oblik pod kojim klub djeluje donijeti pozitivnog utjecaja klubu te da li uistinu predstavlja novi početak ovog zadarskog simbola. Kako god, proces preoblikovanja neće sam po sebi donijeti bolje funkcioniranje i bolje rezultate, već će trebati pokazati kako se u klubu zna što se radi, a i sami navijači će svim snagama trebati stati uz klub.

Related Articles