A1 žene: Kolo bez derbija

Array

Ovog vikenda susretima 12. kola nastavit će se natjecanje u A1 ženskoj košarkaškoj ligi Hrvatske. Ovo kolo ne donosi nikakve derbije no to ne znači da neće biti zanimljivih utakmica.

Split – Gospić (15.45)

U ovom susretu sve je izvjesno i prije samog početka. Iako su Splićanke najugodnije iznenađenje ovogodišnjeg prvenstva ovdje bi svaki rezultat osim uvjerljive pobjede Gospićanki bio veliko iznenađenje.

U prvenstvenoj pauzi Split je napustila Tea Buzov koja je bila motor ove ekipe tako da u nastavak prvenstva ulaze dosta oslabljene. No i s njom šanse za pozitivan rezultat im ne bi bile ništa veće. Emanuela Salopek i ostatak društva žele što prije rješiti pitanje pobjednika i mirno dočekati iduće kolo.

Ragusa – Zadar (16.00)

Ragusa trenera Zdravka Kitina ide na pobjedu u ovoj utakmici. Za njih važnoj utakmici jer će bodovi iz ove utakmice u konačnici i te kako biti presudni za konačni plasman. S druge strane Zadranke se nadaju prekidu negativnog niza i odvajanju od pratitelja na tablici.

Protivnici se međusobno odlično poznaju, nekih posebnih tajni nema pa će sigurno pobijediti ona ekipa koja bude više željela pobjedu i na terenu se trudila i ostvariti je.

Pleter – Novi Zagreb (18.00)

I u ovom dvoboju se zna pobjednik. Novi Zagreb je u dosadašnjih jedanaest kola bez poraza a takav će ostati i nakon ovog susreta. Iako ih je Dunja Prčić napustila to neće utjecati na konačan rezultat susreta.

Ostaje nam za vidjeti koliki će otpor pružiti Pleter i kako će reagirati novo pojačanje Riječanki Ana Božić.

Rockwool Pula – Medveščak (18.00)

Iako pozicija na tablici govori da je Medveščak izraziti favorit ovoga susreta to možda neće biti tako. U prvenstvenoj pauzi Puljanke su se pojačale Teom Buzov te su svakako puno dobile na kvaliteti.

Po svemu ovo bi trebalo biti najzanimljiviji susret ovoga kola te bi gledatelji u Pulskom Pattinagiu mogli uživati u predstavi na parketu.

Jolly JBS – Trešnjevka 2009 (18.00)

Iako je Jolly JBS apsolutni favorit ovoga susreta do pobjede neće doći lagano. Još nije poznato hoće li Luca Ivanković nastupiti. No trio Antonija Mišura, Ana Semren i Kristina Benić uz pomoć mlađih cura nadaju se pobjedi i održavanju priključka s vodećim ekipama prvenstva.

S druge strane ostaje nam da vidimo mogu li Zagrepčanke pružiti otpor kao u prvom kolu prvenstva na njihovom parketu te kako će se Ivana Jovanović snaći u novoj ekipi.

Agram ZG – Studenac Omiš (20.30)

Posljednji vlak za Agram ako žele ostati u prvoj ligi. Zanimljivost ovog susreta je ta što se neće igrati u Trnskom kao i do sad nego na Velesajmu. U dosadašnjem dijelu prvenstva Agram je i dalje bez pobjede te bi svakako željele prekinuti taj negativan niz. Predvođene Ivom Mežnarić, Martinom Vujić i ostalim curama možda im se i posreći.

No s druge strane dolazi Studenac Omiš predvođen odličnom Ivanom Šerić i vjeruje da ovaj susret može prelomiti u svoju korist te se još malo pogurnuti prema vrhu prvenstvene ljestvice.

Related Articles