Žižić i Strawberry pokorili Pecaru

Array

U susretu 19. kola regionalne lige zagrebačka Cibona pobijedila je Široki na Pecari rezultatom 81:89. Svakako treba spomenuti odličnu košarkašku predstavu koja je obitovala lijepim potezima tokom cijele utakmice. Sjajna šuterska večer za obje ekipe. Iako je Široki imao +10 samo pet minuta do kraja Vukovi su se vratili te na kraju slavili.

Trener Širokog, Damir Vujanović na parket je poslao petorku u sastavu Johanthon Jones, Marko Šutalo, Ivan Ramljak, Željko Šakić i Rashuan Freeman, dok je trener Cibone Daniel Lutz izveo na parket petorku u sastavu Davor Kus, D. J. Strawberry, Marin Rozić, Dario Šarić i Marko Jagodić-Kuridža. Cibona otvara četvrtinu koševima Šarića i Jagodića-Kuridže i odlazi na 0:4. Domaćini dolaze u vodstvo 11:6 serijom od tri trice, Jonesa, Ramljaka i Šutala. Međutim za samo minutu i pol Strawberry pogađa tri trice zaredom i dovodi Vukove u vodstvo od 14:15. Široki uspijeva do kraja četvrtine preokrenuti rezultat u svoju korist na krilima odličnog Jonesa koji zabija pet koševa zaredom i rezultat na kraju prve četvrtine je 22:21.

U drugoj četvrini klupa Cibone puno bolje reagira od klupe domaćina. Žižić na samom početku zabija četiri koša zaredom i Cibona je ponovno u vodstvu. Široki uspijeva ponovno doći u vodstvo s četiri vezana koša Ramljaka, međutim to vodstvo nije trajalo dugo jer se raspoloženom Žižiću koji zadaje glavobolju obrani domaćina pridružuje i Hrvoje Kovačević koji je pomagao svojoj momčadi s 6 koševa i 3 skoka. Boris Barać je uspio smanjiti prednost gostiju na 37:41 do poluvremena. Svakako treba istaknuti i debi Jerel Blassingamea u redovima Cibone, koji je za osam minuta provedenih na parketu u prvom poluvremenu uspio upisati 2 skoka, 0/2 šut za tri poena i dva puta mu je svirano nepravilno vođenje lopte.

Na početku treće dionice susreta, Široki u samo dvije minute dolazi u vodstvo tricom Šakića za 44:43. Tada na scenu stupa Kus koji zabija tri fenomenalne trice zaredom i Vukovi su ponovno u vodstvu pri rezultatu 47:52. U jednom napadu Rozić gubi loptu i dobiva tehničku pogrešku što iskorištava Šutalo s linije slobodnih bacanja, a u sljedećem napadu Šakić zarađuje tehničku zbog glume što sigurni Kus iskorištava također s linije slobodnih bacanja i rezultat je 52:56. Zajedničkim snagama Ramljaka i Šakića koji u zadnje tri i pol minute zabijaju 13 koševa, Široki dolazi u vodstvo, te ima prednost od pola koša prije zadnje četvrtine, bilo je 65:64.

Široki fantastično otvara posljednju četvrtinu. Na krilima večeras raspoloženog Šakića i uz pomoć Šutala i Baraća domaćini odlaze na +10 i rezultat je 78:68. Vukovi su u tom razdoblju igrali prilično lošu obranu dok su u napadu izgubili tri lopte zaredom. Međutim dolazi do konsolidacije redova među Ciboninim igračima i na krilima Strawberrya i Žižića gosti rade seriju od 10-0 poravnavaju rezultat na 78:78 dvije i pol minute do kraja utakmice. Jones zabija tricu i Široki je ponovno u vodstvu, no ponovno Žižić i Strawberry na asistencije Blassingamea dovode Vukove u vodstvo 81:83 malo manje od dvije minute do kraja utakmice. Barać ne uspijeva zabiti koš i radi prekršaj u obrani nad Žižićem, a Vukovi odlaze na 81:86. Do kraja domaćini ne uspijevaju zabiti koš dok Cibona dodatno povećava prednost pa konačan rezultat glasi 81:89.

Igrač utakmice je definitivno Andrija Žižić koji je pomogao svome timu da dođe do pobjede s 24 koša i osam skokova. Imao je pomoć u raspoloženom Strawberryu s 24 i Kusu s 15 koševa. Kod Širokog treba izdvojiti Ramljaka s 22 koša i Šakića s 21 košem i šest skokova, te Jonesa s 18 koševa

Related Articles