Košarkaši Barcelone ne žele smanjenje plaća, mnogi navodno prijete otkazima?

Hrvatski košarkaš i kapetan momčadi Ante Tomić našao se u centru raskola.

Uprava je prvo nogometašima Barcelone ponudila da pristanu na određeno smanjenje plaće (još se ne zna o kojem postotku je riječ), prenio je engleski Mirror, ali isto je predstavljeno i košarkašima katalonskog ponosa.

Naime, kako prenosi Mundo Deportivo, uprava Blaugrane zatražila je od svojih igrača da pristanu na smanjenje plaće u iznosu od čak 70%. Uprava je taj prijedlog predstavila kapetanu Anti Tomiću i veteranu Pauu Ribasu koji su to proslijedili suigračima da se očituju.

_

Nakon što je ostatku svlačionice predstavljena ova mjera preko Whatsapp grupe, pojedinci su potpuno poludjeli i zaprijetili otkazima suradnje. Naravno, treba uzeti u obzir da košarkaši primaju kudikamo manje plaće od nogometaša u Barci, a klub je ove godine krenuo u najambiciozniji projekt u povijesti kluba sa uloženih 50 milijuna eura.

Trener Svetislav Pešić u ovu je sezonu ušao s jakim kadrom na čelu s Nikolom Mirotićem, Coryem Higginsom, Brandonom Davisom i Malcolmom Delaneyem, između ostalih, a uoči starta sezone predviđen je gubitak od nevjerojatnih 38  milijuna eura.

Klub je svlačionici dao do večeras (utorak) da se odluči hoće li pristati na te mjere, kako bi kroz sljedeća dva dana uprava mogla složiti financijske projekcije za opstanak kluba, prenosi Germanijak.

Prema posljednjim informacijama koje donosi Marca, nogometaši su odbili prvotnu ponudu uprave o smanjenju plaća, čeka se potez košarkaša.