KPH A: Poraz Dubrave od Kastva – Centar dogodine samo tri kluba na PH?

Array

Neugodno iznenađenje za našu najjaču košarkašku regiju pružili su kadetske selekcije Zagreba i Rudeša u Dardi te Dubrave u Splitu. Dok ove godine imaju u sve tri sekcije (juniori, kadeti, mlađi kadeti) po pet predstavnika, za sljedeću im je Jug kod juniora već preoteo jednog predstavnika, a veliki su izgledi da će im nakon Istoka pobjedom Kastva nad Dubravom Zapad preoteti još jedno, tako da će ostati na samo tri predstavnika.

U drugoj utakmici dana Cedevita je očekivano bila uvjerljiva protiv Čakovčana.

Raspored utakmica, rezultate, statistike i poredak pogledajte na phmladi.crosarka.com/kadeti.


Kastav – Dubrava 63:60 (12:18, 29:33, 43:50)

Kastav: Škrgić 21, Šunić, Korošec 8, Ratko, Barnjak 11, Savić 8, Mandekić, Pustahija, Konjević 13, Štimac, Žeželj, Graovac 2.
Dubrava: N. Filić 15, Teskera 4, Perić, Kos 8, Miličević 9, Marić 9, Popović, Mikulić, Matić 15, Beneta, Šoprek, P. Filić.

Kastavci su do vrijedne pobjede došli boljom igrom u drugom poluvremenu koje su dobili i tako su Dubravu najvjerojatnije izbacili iz utrke za treće mjesto.

Dubrava je vodila skoro cijelu utakmicu i u posljednju četvrtinu ušla sa sedam poena viška. Prvak zapada ih sustiže u neizvjesnoj završnicu ekipa Branimira Pavića dolazi do svoje prve pobjede na turniru.

Sanjin Škrgić (21), Armin Konjević (13) i Josip Barnjak su bili najučinkovitiji u pobjedničkoj ekipi, a kod Dubravaša Nikola Filić i Fran Matić su postigli po 15 poena.


Cedevita – Međimurje 113:47 (26:8, 56:16, 87:31)

Cedevita: Jelinić 14, Jacović 6, Đurinović 3, Kokolić 10, Lončar 4, Blažev 11, Rezo 8, Barić, Habazin 6, Mikšić 29, Gašpert 18, Maurer 4.
Međimurje: Fuld, Svaty 20, Bogdanić, Sabol 13, Beriša, Kovačić, Vojković 2, Ćibarić 4, Lesar 8, Keresteš, Herman.

U drugoj utakmici je Cedevita u neravnopravnom dvoboju lako došla do visoke pobjede i jasno je da će o prvaku ove skupine odlučivati njihova sutrašnja utakmica sa Splitom.

Related Articles