#234

Križevci izgubili od Zaboka s 69 koša razlike!

Trideset godina postojanja Košarkaškog kluba Fortuna Zaprešićani su obilježili memorijalnim turnirom “Goran Bukvić”. Ovaj B ligaš je organizirao jak turnir pozvavši u goste dva A1 ligaša i jednog drugoligaša s ambicijama da u ovoj sezoni izbore stupanj više. Rezultati s turnira su neočekivani za prosječnog poznavatelja košarkaških prilika.

Tako je amaterski B ligaš Fortuna u polufinalu bio samo sedam poena u minusu od prvoligaša Križevaca dok su u utakmici za treće mjesto igrali egal utakmicu s Dubravom koju s klupe vodi Srećko Medvedec, a svoju prvu utakmicu igrao je Ivan Grgat. No posebna priča su Križevci.

Žapci su nakon prolaska polufinala igrali s svojim konkurentom u ligi i izgubili s nevjerojatnih 111:42, zaleđeni su na nevjerojatnih -69. Pitanje je što Uprava kluba može napraviti do početka prvenstva i s pojačanjima izbjeći blamaže protiv jačih klubova nego što je to Zabok.

Zabočani su na kraju osvojili sve nagrade. Podigli su pehar namijenjen pobjedniku, Robert Lež je pobijedio u šutiranju, a Antonio Vlaić je bio najbolji igrač turnira. U pobjedničkoj ekipi su igrali Kuga, Raić, Anzulović, Lež, Svoboda, Vlaić, Črnjević, Marić, Demo, Tuđen, Ceranja i bivši NBA igrač Dalibor Bagarić.

Rezultati:

Polufinale
Zabok – Dubrava           86:64
Fortuna – Križevci             85:92

Za 3. mjesto
Fortuna – Dubrava       69:71

Finale
Križevci – Zabok           42:111