Križevci na juniorskoj poluzavršnici Prvenstva Hrvatske

Array

Juniori Križevaca su u petak i subotu upisali dvije pobjede s kojima su osvojili titulu prvaka regije te izborili plasman među deset ponajboljih juniorskih momčadi u Hrvatskoj. Prvo su u petak savladali drugoplasirano Međimurje, a u subotu su protiv Ivančice zaključili prvenstvo sjevera na kojemu su na kraju osvojili prvo mjesto bez izgubljene utakmice.


Međimurje – Križevci 86:98 (21:14, 41:43, 59:61)

Međimurje: Svaty A., Vrus J. 17, Gašparić D. 16, Čibarić A. Sabol E., Posavec M. 6, Jambrović P. 17, Pađan K., Ranteš D. 30, Guld G.; Trener: Čajić I.
Križevci: Troha E. 5, Topić A. 16, Marković D. 10, Vrbančić J. 0, Kapusta B. 25, Vrhovec J. 8, Palijan M. 14, Prstec T. 20, Smojver J. 0; Trener: Luka Bujas

Bez obzira na fantastičan niz bez poraza, Luka Bujas ne može biti zadovoljan s prikazanom igrom svojih mladih Žabaca. Naime, u prvim utakmicama Final Foura Križevčani su Čakovčane pobijedili 63 razlike, a protiv Ivančice su već na poluvremenu vodili s +50.

U uzvratnim utakmicama protiv istih protivnika su igrali opušteno što im se moglo razbiti o glavu. Protiv drugoplasiranog Međimurja nakon prvih deset minuta su bili u zaostatku sedam poena, a pobjeda je bila u pitanju sve do samog završetka utakmice. Velika opomena Križevčanima prije ogleda s puno jačim i kompletnijim ekipama.

U pobjedničkoj ekipi najviše poena su dali Borna Kapusta (25) i Tomislav Prstec (20), dok je goste predvodio Ranteš s 30 poena.

Križevčani će igrati u skupini A s prvakom juga (Zadar), zapada (Kvarner) te Cedevitom i Zagrebom, ekipama koje su osvojili drugo i četvrto mjesto u centru.

Juniorska poluzavršnica

 

Related Articles