Četvrtak, 5 kolovoza, 2021
More

  POPULARNE OBJAVE

  Slovačka: Inter za “zelenim stolom” obranio naslov

  Incident u slovačkom finalu u kojem za poraženu Prievidzu igraju naši košarkaši Marko Batina, Dražen Klarić i Stjepan Tešija, a trener je Krunoslav Krajnović.

  - Advertisement -

  Inter iz Bratislave slavio je s 4:0 u finalu, ali treća i četvrta finalna utakmica nisu odigrane. Prošlogodišnji prvak i branitelj naslova Inter bio je domaćin u prve dvije utakmice. Prvu su dobili rezultatom 72:54 dok su u drugoj slavili tek nakon produžetaka s 87:83.

  Finalna serija tada je preselila u Prievidzu gdje je prije sudačkog podbacivanja netko iz publike pogodio jednog od sudaca tvrdim predmetom te ga ozljedio. Ozljeđeni sudac susret nije mogao nastaviti, a nakon kratke odgode delegat je odlučio da susret neće biti odigran. Košarkaški Savez Slovačke registrirao je susret rezultatom 20:0 za Inter te odlučio da se četvrta utakmica finala igra pred praznim tribinama. Čelnici Prievidze nakon te odluke odlučili su da ne igraju četvrtu utakmicu finala, a Savez je još jednom dodijelio pobjedu od 20:0 za Inter koji je tako obranio naslov prvaka, a ujedno su postali i prva momčad u povijesti Slovačke koja je uspjela obraniti naslov prvaka.

  Hoće li biti dodatnih sankcija za Prievidzu još nije poznato, ali vrlo vjerojatno će biti dodatno kažnjeni zbog odluke da ne odigraju četvrtu utakmicu finala.

  - Advertisement -

  NAJČITANIJE VIJESTI TJEDNA

  zadnje objave

  NE PROPUSTITE