Krka u napetoj završnici do pobjede nad Zadrom

Array

Zanimljivu utakmicu punu preokreta, uz izrazito napetu završnicu vidjeli smo u dvoboju između Krke i Zadra. Bila je to i utakmica dva suparnika u borbi za Eurocup, a unatoč porazu Zadar nije ostao bez šanse za plasman u to europsko natjecanje. Na koncu je susret u dobro popunjenoj Dvorani Leona Štukelja u Novom Mestu završio pobjedom domaćina 83:80.

Zadru je u ovoj utakmici nedostajao kapetan Ive Ivanov, kao i Lovre Bašić, a kapetan Krke Jasmin Hukić bio je u sastavu, ali nije ulazio u igru, dok u sastavu uopće nije bilo mladog centra Tomaža Bolčine.

Igrači Ante Nazora bolje otvaraju susret i već nakon polovice prve četvrtine tricom Borisa Baraća stižu na prvu dvoznamenkastu prednost (17:7). Domaćine je tada u igri držao vrlo dobro raspoloženi Alexis Wangmene, koji je ubacio šest od 11 poena Krke do kraja četvrtine, a na prvu pauzu odlazi se vodstvom Zadrana 18:24. Slobodna bacanja Wangmenea i trica Franka Šanga otvaraju drugu četvrtinu, a tada se bude Krkini Amerikanci Malcolm Armstead i Christopher Booker, ugrađuju kombinirano deset poena u seriju 13:2 i Zeleni nakon sedam minuta igre u nastavku vode 33:29. Do velike sirene domaćini ipak nisu uspjeli zadržati prednost, pa se na veliki odmor odlazi rezultatom 38:38.

Izjednačena borba vodila se u prvoj polovici treće četvrtine, nakon čega James Florence pokreće seriju Zadrana 13:2 u samo dvije minute, kojom su gosti otišli na 52:60. U posljednji period ulazi se rezultatom 55:62, a već prvi napad Zadrana završava tricom Šanga za prvo dvoznamenkasto vodstvo nakon prve četvrtine. Krka međutim uzvraća s devet uzastopnih poena, pa su se igrači Aleksandra Džikić približili na samo pola koša zaostatka. Od dva do pet poena vrtila se prednost Zadra do završnice, a slobodnim bacanjima Armsteada Krka u posljednju minutu ulazi vodstvom 77:75. Izjednačenje postavlja Josip Sobin 43 sekunde prije kraja, a Armstead uzvraća tricom. Za Zadrane istom mjerom uzvraća Henrik Širko i domaćinima za napad ostaje 20 sekundi, dovoljno za novu Armsteadovu tricu. Zadru je ostala 1,56 sekunda na raspolaganju, ali nakon minute odmora loše izvode dogovorenu akciju i Krka odnosi pobjedu.

Najbolji u redovima slovenskog prvaka bili su Amerikanci Armstead s 23 koša, deset skokova i pet asistencija, te Booker s 20 poena i sedam skokova. Kod Zadrana, koji su ubacili čak 14 trica, istaknuo se Barać s 21 ubačajem, Florence je dodao 14 uz osam asista, a Sobin 12 uz sedam uhvaćenih skokova.

U sljedećem kolu Zadar je u hrvatskom dvoboju domaćin Cedeviti, dok Krka putuje u Podgoricu na noge momčadi Budućnosti.

Related Articles