Krnja Cedevita izgubila od trkački raspoložene Mege

Nisu se dobro Vitamini proveli u današnjoj utakmici koju su odigrali bez nekolicine igrača, a na kraju su i ostali bez trojice zbog pet osobnih pogrešaka. Umorna Cedevita je pokušala sve napraviti kako bi ostvarili pobjedu, ali bez agresivne obrane i radi vrlo loših slobodnih bacanja pretrpjeli su novi poraz. Mega je slavila rezultatom 95:86.


ABA liga, 3. kolo, 13. listopad

Cedevita – Mega Bemax 86:95 (23:27, 24:20, 21:26, 18:22)

(Cobbs 16(7as), Bell 15 – Čarapić 17, Bitadze 16)


Kako je počelo tako je i završilo. Mega je cijelo vrijeme igrala agresivno na obje strane parketa. Takva igra im je bila nagrađena kao prvo odličnim šutem. Sve su pogađali igrači Mege, a pokušala je Cedevita zonom zbuniti svoje protivnike. Međutim, to je završilo na neslavan način, zakucavanjima Meginih igrača. Pogotovo su Bitadze i Čarapić bili raspoloženi te ujedno i enigma za obranu Vitamina. Srećom za Cedevitu, invidualnom kvalitetom Cobbsa uspjeli su na odmor otići u dobrom raspoloženju jer je rezultat bio izjednačen (47:47).

No, u trećoj četvrtini Mega je nastavila gdje je stala u prvom dijelu. Opteretili su Vitamine prekršajima, nastavili su sve otvorene šuteve pogađati, te najbitnije, u obrani nisu popustili. Ubrzo su, nakon što je Cook pokupio pet osobnih, došli u veliku prednost. Zagrepčani su se pokušali vračati šutevima za tri poena i uobičajenim 1na5 akcijama, ali takvi pokušaji nisu prolazili. Čak su zadnje dvije minute i bili igri poenima Magetta. Ipak nisu uspjeli taj ritam izdržati te su na kraju novi neugodan poraz.

Sita Alonsa i njegov stožer očekuje još puno posla..