Nakon velike drame Cibona pretrpjela novi poraz

Zanimljiva, ali ne i najkvalitetnija utakmica odigrala se večeras u Železniku. Nakon velike drame u regularnom vremenu i nevjerojatnog preokreta Cibone, FMP je u produžetku došao do pobjede. Nije danas Cibona igrala najbolje, ali je radi velike požrtvovnosti došla skoro do svog prvog slavlja u ABA ligi. Na kraju je rezultat bio 93:88.


ABA liga, 3. kolo, 13. listopad

FMP – Cibona 93:88 (24:22, 20:19, 18:10, 17:28, Prod: 14:9)

(Apić 25, Jeremić 25 – Gilbert 17, Markota 12)


Odlično su Vukovi ušli u utakmicu. Igrali su pametno u napadu te su kažnjavali svaku pogrešku domaćina. No, nisu do kraja kaznili ne pojavljivanje igraća FMP- a u dvorani. Ubrzo se domaćin vratio u utakmicu ponajprije fantastičnim šutem. Sve im je počelo ulaziti. Otvorio je Jeremić šutersku feštu s par trica. Nastavio je Apić, pa onda i Rebec. Takve raspoložene protivnike Vukovi nisu mogli pratiti te je FMP sa solidnom prednošću otišao na odmor.

Drugo poluvrijeme i Cibona se počela polako vračati. No, FMP im nije na početku dopustio potpuni povratak. Sve dok Vukovi nisu počeli postizati šuteve za tri poena. Otvorilo se sve nakon trice Rossa. Počeo je i postizati trice Igor Marić. Malo pomalo i Cibona je bila na korak do potpunog preokreta ponajviše zahvaljujući Uljareviću koji je kao veteran u završnici sve preuzeo u svoje ruke. Doveo je Cibonu do priključka i osigurao produžetak.

U produžetku pak su se obje ekipe natjecale tko će više šuteva promašiti. Na kraju je FMP uspio ostati pribran i ostvarili su svoju drugu pobjedu.