Kruno Simon: ‘Po meni je ključna stvar nagovoriti Bogdanovića da odigra još jedan do dva ciklusa.’

Kruno Simon bio je gost kod Milana Stjelje u Podcast Inkubatoru, a dotaknuo se i teme povratka Bogdanovića u reprezentaciju.

Krunoslav Simon je gostovao kod Milana Stjelje u Podcast Inkubatoru, tema je bilo na pretek, a njegov osobni dojam je kako je Hrvatska košarkaška reprezentacija imala sjajno ljeto iza sebe.

U medijima su počeli kružiti komentari kako je ekipa napokon prodisala odlaskom Bojana Bogdanovića, te kako napokon neki drugi dolaze do izražaja. Simon se ipak ne slaže s tom konstatacijom.

‘Pa jedno lijepo ljeto je iza naše repke, turnir pretkvalifikacija u Istanbulu, jako lijepo je to Sesar posložio. Meni je drago da su se odazvali Zubac, Šarić, Hezonja i Smith, to je ipak jedna fina reprezentacija s njima četvoricom. Po meni je ključna stvar nagovoriti Bogdanovića da odigra još jedan do dva ciklusa.’

 

Na pitanje o mogućem povratku Bojana u nacionalni dres ostao je misteriozan.

 

‘Ne znam evo bio sam s njim prije par dana, nismo konkretno o tom pričali. Mislim da je 50-50, evo on je sad već ušao u neke godine, mislim da je on ‘89. godište, znači 34 godine, dobio je i dijete, sad se oženio, uvijek kad dođu takve stvari onda imaš neke druge prioritete i moraš shvatiti odluku ako odluči da će igrati ili neće igrati.

 

Nije mi otkrio svoje planove. Znaš kaj, nama ti je to oduvijek bila najveća želja i uvijek smo svi patili za tim da nešto napravimo s tom reprezentacijom. Ostvarili su se svi u karijerama, u životu, svi su manje-više zadovoljni, a to nas je uvijek mučilo da nismo nikad bar jednu medalju uzeli, negdje, da smo negdje ušli u TOP 3. Dobro ja nemam više šanse kao ni Roko Ukić, mi ova starija generacija smo otpali, al on je realno u godinama kad bi mogao još pomoć.

Pitanje je kako on sad razmišlja o tome, da li mu se igra, velika je to žrtva, znaš ono kad ti igraš cijelu sezonu u NBA-u i onda bi ti sad još cijelo ljeto trebao provest s reprezentacijom da se spremiš da dođeš na pripreme da igraš, ako prođeš, super je to, ideš ti na Olimpijadu i sve to, ali dosta je tu odricanja. Ja ne znam je li on spreman na to, to će on odlučiti sa svojom obitelji, ali kažem, ja da sam izbornik ili da sam netko tko je u savezu meni bi to bilo prvo na pameti. Kad pročitam ove komentare – ‘hvala Bogu otišao je Bogdanović, sad igramo dobro’ – znači toj osobi koja je to napisala, isključio bi joj internet, ali momentalno, da više nikad slučajno ne pogleda utakmicu ili ne komentira negdje da zna išta o sportu.

 

Tak’ da velim, imamo neku bazu, imamo igrače, fali nam ekstra kvalitete. Igrali smo realno sa slabijim reprezentacijama, igrali smo odlično. Stvarno ne bi da sad ispadne da ja pljujem kao ‘gle ovaj je ogorčen, kad je on igrao bili smo katastrofa’. Bojim se da bez Bogdanovića ovo nije dovoljno, daj bože da se varam, ja bi najviše volio da odu na Olimpijadu, ali bojim se da ako dođu druge ekipe u punom sastavu da nije dovoljno, mislim da fali na Zupca, Šišija, fali još neki ekstra bek, još neka ekstra kvaliteta, ekstra šuter, to je moje mišljenje sad daj bože da se varam.’

 

Kruno je mišljenja da ne bi trebalo biti nikakvih problema s prilagodbom Babe na sustav, jer ako si pravi igrač, onda tu nema previše filozofije.

 

‘Ma nema tu, pravi igrač se lako uklopi, Sesar je ozbiljan trener, pa nije on od jučer neki indijanac – ‘znaš kaj imam Bogdanovića sad sam u problemu.’ Pa normalno da nije filozofija, to koda kažeš ne znam kako bi to rekao: ‘evo ne igra Mbappe, super, igrat će Dembele i onda kad se vrati Mbappe – u jebote kaj ćemo sad s Dembeleom?’ – znaš ono, pa mislim snaći će se, ne znam kako bi uopće to dočarao. Tako da velim, ima dovoljno vremena i lopti, ima igrača i ekipa di je pet superstarova pa budu svi okej i svi su zadovoljni, nije sad da će doći petorica pa sad znaš sve ćemo maknut pa će igrati ova petorica. Tako da kažem, Bogdanović je dio te reprezentacije već od 2010., pa nije to neki problem da se on uklopi, zna on te dečke, on je igrao s njima već 100 puta. Najbolje uspjehe, najbolje utakmice smo imali kad su on i Šiši igrali zajedno, kad su igrali svoje najbolje partije, pa mislim nije to neka velika filozofija. Kad dobrog igrača imaš možeš ga sutra uklopiti, kad imaš lošeg igrača pa ne možeš ga za deset godina uklopiti jer nemaš kaj s njim.’

 

Jasan je bio Kruno, a to je bio samo nastavak na riječi izbornika Josipa Sesara koji je također reko da se prave igrače uvijek može uklopiti u sustav.

 

Related Articles