KSS pomaže ženskim klubovima

Array

Zanimljiva košarkaška vijest stiže iz Upravnog odbora Košarkaškog saveza Srbije koji je na prijedlog potpredsjednika KSS i Komisije za natjecanje KSS Dejana Tomaševića, na sjednici održanoj 3. listopada 2012., donio nekoliko odluka kojima će izravno financijski pomoći ženskim košarkaškim klubovima Prve i Druge ženske lige Srbije.

Klubovima Prve ženske lige pomoći će na sljedeći način – troškove službenih osoba (sudaca i delegata) za utakmice Prve ženske lige isplaćivat će Košarkaški savez Srbije. Troškovi će se isplaćivati na identičan način kao i za juniorsku i kadetsku ligu. Ured Komisije za natjecanje KSS pripremit će dokumentacije za plaćanje za svako natjecateljsko kolo (ugovore sa službenim osobama, za svako kolo popis službenih osoba kojima se uplaćuje i putne naloge) na osnovu kojih će plaćati troškove.

Klubovima Druge ženske lige pomoć se ogleda u sljedećem – Košarkaški savez se odriče dijela godišnje članarine klubova Druge ženske lige (40 posto od godišnje članarine koji pripada KSS). KSS obvezao je regionalne saveze da prilikom fakturiranja klubovima umanje račun za spomenuti iznos.

Bolja pomoć od ove u teškim financijskim krizama, kroz koje manje-više prolaze svi klubovi, prihvaćena je od strane klubova s oduševljenjem, a Savez je još jednom konkretno pokazao kako mu je i te kako stalo do razvoja ženske košarke u Srbiji.

Related Articles