Kup Ružice Meglaj-Rimac Novom Zagrebu

Array

U finalu kupa Ružice Meglaj-Rimac igračice Novog Zagreba su pokazale razliku u kvaliteti te su deklasirale domaćine završnog turnira ekipu Jolly JBSa na Baldekinu.

Jolly JBS – Novi Zagreb 76:87 (14:22, 33:44, 48:70)

Jolly JBS: Cigić, Petrović, Ramljak, Chiabov 3, Benić 20, Mišura 22, Semren 5, Smolić, Di Maulo, Ivanković 19, Periša, Dujić 7
Novi Zagreb: Čačić 4, Mitchell 34, Vrdoljak, Bedalov, Marin, Komplet 9, Pačkovski, Jurić, Mazić 8, Pavetić 14, Williams 18, Brkljačić

Već na samom početku susreta gostujuća ekipa se postavila kao favorit te su koristile i svaku najmanju pogrešku domaće ekipe. Već nakon prvih deset minuta igre Lupice su imale prednost od osam poena.

U drugoj četvrtini smo gledali dosta izjednačenu igru gdje se prednost malo smanjivala pa opet povećavala ekipa trenera Vladimira Ivankovića je stalno bila u prednosti. Na poluvremenu semafor je pokazivao 44:33.

I tad kad su svi pomislili da bi domaća ekipa mogla smanjiti prednost Lupice su ubacile u brzinu više i s odličnom igrom u trećoj dionici riješile pitanje pobjednika i osvajača kupa. Parcijalni rezultat treće četvrtine je iznosio 26:15 te je prednost zagrebačke ekipe otišla na nedostižnih 22 razlike pred završnih 10 minuta.

U posljednoj četvrtini su se gošće malo opustile što su igračice trenera Edija Dželalije iskoristile te ublažile poraz. Na kraju konačan rezultat je iznosio 87:76 za Lupice te je trofej otišao put Zagreba.

Valja istaknuti kako je ovo prvi povijesni trofej seniorske ekipe Novog Zagreba.

Najbolja igračica susreta je bila Leilani Mitchell koja je postigla 34 poena od čega čak sedam trica, uz nju dvoznamenkaste u pobjedničkim redovima su još bile i Latoya Williams s 18 te Sena Pavetić s 14 poena. Kod poraženih već standardno tri najefikasnije igračice su bile Antonija Mišura s 22, Kristina Benić s 20 i Luca Ivanković s 19 postignutih poena

Related Articles