Kvarner ostao neporažen na domaćem terenu

Array

Kvarner, koji je u prošlom kolu doživio prvi poraz, dočekao je Križevce koji također traže pobjedu. Budući da je dvorana Dinka Lukarića stradala u orkanskoj buri, Riječani su dočekali Križevce u dvorani Zamet, gdje su pobijedili 83:76 i tako ostali neporaženi kod kuće.


Kvarner 2010 – Križevci 83:76 (26:19; 43:46; 63:60)

Kvarner: Šamanić 7, Širko 17, Veljačić 10, Krivec 8, Stipčić 8, Čakarun 5, Boban 7, Škifić 18, Salamun, Proleta 3, Miličević, Kucan.
Križevci: Prstec, Palčić 6, Čubela 21, Konjević 11, Čusek 3, Rogić 11, Jurjević 12, Kapelari, Kapusta 3, Palac 7, Maslić 2.


Križevčani su susret otvorili jako čvrsto i nakon 2 minute preko Kapuste i Konjevića imali vodstvo 5:0. Prvi koš za Kvarner zabija Antonio Boban iz slobodnog bacanja, a za njim Jure Škifić kako bi smanjio na 5:3. Nakon još jednog neiskorištenog napada Križevaca, Henrik Širko dovodi Riječane u egal. Koševi su se do kraja četvrtine uglavnom izmjenjivali, ali zbog dobrog šuta za tri poena Kvarner završava period s vodstvom 26:19.

Drugu četvrtinu Kvarner već pri izvođenju gubi loptu, a Veljačić radi prekršaj na Čuseku, koji realizira oba bacanja. Riječani pokušavaju pressingom povećati prednost, ali to se nije pokazalo kao najbolja solucija – Križevci uspijevaju smanjiti na samo koš razlike. Odličnu je igru pokazao Ivan Čubela, koji s dvije trice vraća Križevcima vodstvo te prisiljava trenera Anzulovića da pozove timeout. Riječani se popravljaju u obrani, a Marko Proleta im tricom vraća vodstvo. S druge strane istom mjerom uzvraća Čubela i ne dopušta domaćinima da slučajno povećaju prednost. Na poluvremenu je na semaforu stajao rezultat 43:46.

Ulaskom u drugo poluvrijeme bilo je puno promašaja s obje strane, sve dok Rogić nije pogodio tricu za +6 Križevaca. Vidjelo se da su obje momčadi ušle u ovu četvrtinu nešto čvršće, a tome svjedoče dvije nesportske pogreške s obje strane u razmaku od nekoliko minuta. Goste je u ovom periodu nosio Rogić, dok je Riječane u priključku držao Širko.  Zona Križevaca i udvajanje na centarskim pozicijama Kvarneru je stvaralo probleme u napadu, a očit je bio nedostatak Ivice Radića pod košem. Dvije minute prije kraja četvrtine Riječane u vodstvo ponovno dovodi Širko s dvije uzastopne trice, a to su vodstvo održali i do zadnjeg zvuka sirene u periodu. Rezultat je bio 63:60.

Zadnju četvrtinu otvaraju Križevčani tricom, a Kvarner u nekoliko navrata gubi loptu u napadu. Riječani u obrani opet bezuspješno pokušavaju pressingom, a u napadu do koševa dolaze samo preko slobodnih bacanja. Četiri minute prije kraja rezultat je izjednačen i sve je upućivalo na to da će se gledati uzbudljiva i napeta završnica. Dvije minute prije kraja Škifić zabija vrlo važnu tricu i daje Riječanima prednost 76:73. Šamanić zabija slobodno bacanje, a Rogić s druge strane promašuje tricu i daje Riječanima priliku da zadaju završni udarac. Upravo to u sljedećem napadu čini Širko teškim šutom preko ruke, s istekom napada. Dvadeset sekundi prije završetka jednim nerezonskim šutom s osam metara pokušava Čubela, no bezuspješno. Riječani su zabili još nekoliko slobodnih bacanja i tako ostali neporaženi na domaćem terenu.

Related Articles