Kvarner u derbiju kola nadigrao Zagreb

Array

U trećem kolu hrvatske A1 lige Kvarner je u Rijeci ugostio Zagreb, gdje je ostvario svoju treću pobjedu u tri utakmice – rezultatom 73:63


Kvarner 2010 – Zagreb 73:63(18:12; 36:31; 57:46)

Kvarner: Salamun 2, Kučan, Boban 5, Proleta, Stipčić 6, Škifić 15, Šamanić 10, Krivec 6, Radić 18, Širko, Čakarun 11.
Zagreb: Brnas 9, Milatić 3, Vuković 5, Novačić 10, Mileković 2, Šarac 14, Mašić 2, Halilović 11, Tešija 4, Žganec B. 2, Žganec K. 1, Šegarić.


U punoj dvorani Dinka Lukarića na Kozali utakmica je započela pogotkom Halilovića. Tek nakon četiri minute igre Škifić zabija prve poene za Kvarner. U prvom dijelu četvrtine vidjela se nervoza u redovima Kvarnera, koji je već imao tri izgubljene lopte u prvih 5 minuta. Međutim, Riječani su promijenili pristup igre i nastavili igrati pressingom, što se pokazalo kao pravi potez trenera Vlade Anzulovića. Minutu prije kraja četvrtine na parketu je ostao ležati Karlo Žganec te je bio prisiljen napustiti igru i više se nije vraćao. Nakon 10 minuta igre rezultat je bio 18:12.

U drugu četvrtinu nešto je bolje ušao Kvarner, koji je koševe uglavnom postizao preko Ivice Radića, ali igrači Zagreba su se skoncentrirali u obrani i mini-serijom 6:0 dolaze na samo jedan koš zaostatka. Kvarner ponovno odlazi na +5 zahvaljujući Škifiću, ali Novačić zabija dva napada za redom i ne dozvoljava Riječanima da se odlijepe. Do kraja četvrtine uglavnom su se izmjenjivali koševi, a na poluvremenu je na semaforu stajalo 36:31 u korist domaćina.

Kvarner - Zagreb
Foto: Arsen Miletić

Drugo poluvrijeme tricom je otvorio Stipčić. Nakon neiskorištenog napada Zagreba, Radić na drugoj strani zabija dva slobodna bacanja i prvi put na utakmici Kvarner ima dvoznamenkastu prednost, 41:31. Nakon nekoliko manjih promjena rezultata, Antonio Boban tricom diže publiku na noge i odvodi Kvarner na 14 koševa prednosti, a Jusup je prisiljen pozvati timeout. Sada je Zagreb pokušao pressingom, ali Riječani su se dobro snašli i nisu znatno izgubili prednost. U zadnju četvrtinu ušli su rezultatom 57:46.

Mravi su i u zadnjoj četvrtini nastavili s pressingom, ali ovaj put uspješnije. Nakon što je Šarac ukrao loptu i zabio svoj četrnaesti koš, prednost Kvarnera smanjila se na dostižnih 9 razlike i Anzulović zove minutu odmora. Domaći su sada bolje organizirali napad i Krivec tricom vraća dvoznamenkastu prednost. U sljedećem napadu Krivec prolazi kroz zagrebačku obranu i predivnim dodavanjem iza leđa pronalazi Radića, koji pod prekršajem zakucava i vraća Kvarneru staru prednost od 14 koševa razlike, 5 minuta prije kraja. Od tog trenutka domaćini su samo održavali svoju prednost i Kvarner ostvaruje treću pobjedu u tri utakmice, rezultatom 73:63.

Kvarner slavi
Foto: Arsen Miletić

Related Articles