Statistika uživo finalnog dana juniorskog PH iz Splita

Array

Uskoro počinje utakmica za treće mjesto na Final Four juniorskog Prvenstva Hrvatske, a nešto prije 14 sati saznati ćemo tko je prvak Hrvatske. U polufinalnim utakmicama Split je bio bolji od Zadra, a Cedevita od Feniksa.

Split je jučer prvi osigurao juniorski finale, do kraja je napunio mrežicu Zadrana i na kraju slavio s čak 44 poena razlike. Žute je predvodio Ivan Bender s 28 poena,  8 skokova i 4 asista, a dobru partiju su pružili Ivan Jukić (23), Paolo Marinelli (15p, 5sk, 5as) i Ante Toni Žižić (10p, 7sk). Kod Zadrana  Lovro Bašić i Jure Perić su bili najučinkovitiji s po 13 poena.

U drugoj, neizvjesnijoj, utakmici Cedevita je u posljednjih deset minuta uspjela slomiti Feniks koji je 36 minuta igrao bez isključenog trenera Krešimira Žganeca i na krilima dobre igre Doriana Jeleneka slavila s 76:65. Jelenek je bio igrač utakmice, postigao je 23 koša uz 7 skokova, dobru podršku je imao u Filipu Palcu (14p, 7sk), Ivanu Vučiću (10p, 5sk) i Mirku Mariću (10p). U sastavu Feniksa Karlo Žganec je postigao 17 poena i upisao  20 skokova.

Sve o završom turniru juniorskog Prvenstva Hrvatske možete naći na phmladi.crosarka.com.

Polufinale, statistika uživo:

Zadar – Feniks (10:00)

Finale

Split – Cedevita (12:00)

Related Articles