Repeša uskoro službeno izbornik hrvatske reprezentacije?

Kako pišu španjolski mediji, zbog lošijih rezultata u prvenstvu i kupu Španjolske, čelnici Unicaje iz Malage su pred odlukom da na kraju sezone ne produže ugovor s Jasminom Repešom, a vrlo vjerojatno će zahvaliti na suradnji i Krunoslavu Simonu.

Bez obzira na to što su se u Euroligi plasirali u top 16 i do posljednjeg kola bili u igri za četvrtfinale, to za čelnike kluba nije bilo dovoljno s obzirom na proračun koji su osigurali za ovu sezonu. Unicaja se i dalje grčevito bori u Španjolskom prvenstvu za poziciju broj osam koja vodi u doigravanje, ali im osigurava nastup u Euroligi i sljedeće sezone.

Portal Tubabasket piše da su čelnici kluba nezadovoljni ovosezonskim igrama i kreću u potpunu obnovu momčadi. Veći dio momčadi biti će promijenjen. Marcus Williams već je bivši, Kosta Perović također će napustiti Malagu zbog jako loših igara koje pruža ove sezone, a Unicaju upitni su Krunoslav Simon i Zoran Dragič ili samo jedan od njih.

Takav razvoj događaja je možda nepovoljan za našeg izbornika, ali sigurno bi Hrvatski košarkaški savez mogao odahnuti, a Danko Radić bi konačno s punim imenom i prezimenom mogao reći tko je izbornik reprezentacije na Eurobasketu u Sloveniji.

Možda je to informacija koju ima svez, a do koje “svemogući mediji nisu mogli doći”. Prenosimo dio iz “obavijest” HKS – a koju su na službenoj stranici napisali u odgovoru na pisanje Sportskih novosti. Zanimljivo i poučno štivo, obavezno pročitati.

“Ne brinite se, prije svega Vi iz SN jer i dalje tvrdimo da Hrvatska ima izbornika. Razloga za zabrinutost nema jer savez ipak ima neke informacije do kojih Vi koji ste puno puta svemoćni u ovom trenutku nažalost ne možete doći, kad bude vrijeme saznat ćete sve, i što Vas zanima i što ne. Bio ovo po vama „pamflet“ ili „bajka“ koja svaki dan osvane u SN s izmišljenim stvarima, još malo i likovima, ovim putem samo želimo naglasiti da razloga za zabrinutost nema, jer ako mi kao savez koji se brine za reprezentaciju, do njezina ugleda kažemo da sve ide po planu onda tako i je. Nemojte se brinuti, mirno spavajte jer budite sigurni da Hrvatska reprezentacija neće ići na Eurobasket bez izbornika!