Split i Cedevita u finalu juniorskog Prvenstva Hrvatske

Array

Split je prvi osigurao juniorski finale, do kraja je napunio mrežicu Zadrana i na kraju slavio s čak 44 poena razlike. U drugoj, neizvjesnijoj, utakmici Cedevita je u posljednjih deset minuta uspjela slomiti Feniks i na krilima dobre igre Doriana Jeleneka slavila s 76:65.

Sutra će u podne za titulu juniorskog prvaka Hrvatske igrati Cedevita i Split, a dva sata prije igrat će Feniks i Zadar u  utakmici za 3. mjesto. Statistiku uživo utakmica pratite na našem portalu.

[rezultat id=542]

Sinoć je šest juniora Splita igralo za svoju seniorsku momčad protiv Cibone (78:81) i jasno je bilo da su bili veliki favoriti prije početka utakmice. Ipak, očekivao se jači otpor Zadra.

Dominacija domaćina krenula je od sredine prve četvrtine (14:13) kada su u pet minuta otišli na +15. Splićani su samo sljedeću četvrtinu igrali pod ručnom, a u drugom poluvremenu su povećali razliku za dodatnih 30 poena.

U ekipi Veljka Perovića četiri igrača su bila dvoznamenkasta. Ivan Bender je imao najbolju valorizaciju (32), postigao je 28 poena, upisao 8 skokova i 4 asista. Dobru partiju su pružili Ivan Jukić (23), Paolo Marinelli (15p, 5sk, 5as) i Ante Toni Žižić (10p, 7sk). Kod Zadrana  Lovro Bašić i Jure Perić su bili najučinkovitiji s po 13 poena.

[rezultat id=543]

Cedevita je na kraju iznenađujuće, ali ne i nezasluženo, došla do kraju na juniorskom Prvenstvu Hrvatske. Nakon što su u regiji Centar bili drugi, a na poluzavršnici u Zadru izgubili od domaćina, igrači Mladena Starčevića su danas pobijedili Feniks, ekipu koja je osvojila prvo mjesto u jako zagrebačkoj skupini.

Vrlo brzo je Cedevita tricom Jeleneka otišla na +8, a nakon burne reakcije trenera Krešimira Žganeca Feniksovci nastavljaju utakmici bez njega. Žganec je nakon isključenja pozvao igrače da napuste utakmicu, ali nakon kratkog  prekida nastavljeno je s drugim polufinalnim susretom.

Do kraja četvrtine Cedevita povećava na +11 i  tu popriličnu zalihu održavaju. U finišu poluvremena Leon Wieser i Karlo Žganec smanjuju na 42:34.

U 23. minuti  Filip Palac povisuje na 13 poena viška, a nakon toga dolazi do pravog preokreta. Feniks do kraja trećeg dijela dobiva 18:7 i dolazi na samo dva koša razlike. Kada se činilo da će utakmica ući u potpunu neizvjesnost, odgovornost je preuze Jelenek i vrlo brzo odveo Cedevitu na pristojnu razliku. Pokušao je Feniks tricama, ali bezuspješno. Danas su pogodili samo tri od 19 pokušaja.

Jelenek je bio igrač utakmice, postigao je 23 koša uz 7 skokova. Dobru podršku je imao u Palcu (14p, 7sk), Ivanu Vučiću (10p, 5sk) i Mirku Mariću (10p). U sastavu Feniksa, kao i uvijek,  Karlo Žganec je imao najveće brojke. Upisao je 17 poena i 20 skokova. Mario Kraljević je dodao 15, a Marko Dojkić 11 poena (6as).

Sve o završom turniru juniorskog Prvenstva Hrvatske možete naći na phmladi.crosarka.com.

Related Articles