Lovro Buljević seli iz Slovenije u Mađarsku

U drugom razredu regionalne lige predvodio je svoju momčad (13.4 poena, 7.6 skokova) do prvog mjesta u regularnom dijelu sezone, da bi u velikom finalu ipak bili poraženi od Krke.

Debrecen Egyetem potpisao je Lovru Buljevića za nadolazeću sezonu.

24-godišnji hrvatski košarkaš prošlu je sezonu proveo u slovenskom ABA 2 ligašu Helios Suns. U drugom razredu regionalne lige predvodio je svoju momčad (13.4 poena, 7.6 skokova) do prvog mjesta u regularnom dijelu sezone, da bi u velikom finalu ipak bili poraženi od Krke.

Dobre brojke imao je i u slovenskom prvenstvu – bilježio je 12.1 poen, 6,2 skoka i 1,2 asistencije po utakmici te je s klubom izborio veliko finale protiv Cedevite Olimpije koja je bila uspješnija s rezultatom 3-1.

Dobre igre iz Heliosa Lovro želi nastaviti pružati i u Mađarskoj:

Osjećam se odlično, sretan sam što sam relativno rano riješio klub za sljedeću sezonu i da se mogu mirno posvetiti treniranju. Klub ima ambicije biti u vrhu mađarske lige te će biti puno izazova. Veselim se tome i veseli me što je klub ambiciozan. Od sebe očekujem da nastavim rasti i pružati dobre partije i da to bude neka nadogradnja na sezonu u Heliosu.

Dodajmo da je Debrecen prošlu sezonu završio na osmom mjestu mađarskog prvenstva s omjerom 14-12, a u četvrtfinalu doigravanja nisu imali previše šanse protiv Szombathelya (3-0).

Related Articles