Reprezentativka Islanda pojačala Zadar Plus!

Novi hrvatski premijerligaš ŽKK Zadar Plus predstavio je svoje drugo pojačanje pred novu sezonu. Nakon Amerikanke Saquita Joyner, u Zadar je pristigla Isabella Sigurdardottir.

Ova dvadesetpetogodišnja Islanđanka visoka je 187cm i igra na poziciji 4/5. Članica je islandske reprezentacije od najmlađih uzrasta pa sve do danas.

U ŽKK Zadar Plus dolazi iz redova islandskog prvoligaša BC Njardvik čije je boje branila u drugom dijelu prošle sezone.

Za Njardvik je odigrala ukupno 25 ligaških utakmica i prosječno bilježila učinak od 10,8 poena, 10,7  skokova, 1,3 asistencija, 2,6 ukradenih lopti i 1,4 blokade po utakmici, te je jedna od najboljih igračica lige u posljednjih nekoliko sezona. Pored Njardavika na Islandu je dugi niz sezona nosila dres ekipe Breidablik Kopavogur, a također ima iskustvo igranja i u Australiji gdje je 2022. igrala ljetnu ligu za South Adelaide Panthers.

“Osjećam se sjajno što dolazim u Hrvatsku i što ću igrati za ŽKK Zadar Plus. Cijelu karijeru sam igrala na Islandu sve do prošlog ljeta kada sam otišla u Australiju i igrala za South Adelaide u ligi NBL1. Krajem sezone 22/23 na Islandu odlučila sam da želim ići negdje drugdje  igrati košarku u Europi. Ali nisam htjela otići bilo gdje. Sljedeći tim morao je biti dobar izbor, nešto što će mi u potpunosti odgovarati. Kada mi je agent spomenuo Zadar Plus, odmah sam bila zainteresirana. Čini mi se  da ovdje postoji  pobjednički mentalitet i velika predanost oko tima, i to mi se stvarno sviđa. Osvojiti prvenstvo je naravno krajnji cilj i uvjerena sam da je to nešto što možemo postići. Trenutno sam kod kuće na Islandu, treniram i pripremam se za sezonu. prije nego se pridružim ekipi u Zadru krajem ljeta. Veselim se novom izazovu u svojoj karijeri i jedva čekam upoznati novi tim, grad i kulturu”. izjavila je za naš portal nova igračica ŽKK Zadar Plus, Isabella Sigurdardottir.

Video: Flash Agency/YouTube

Related Articles