Luka Božić želja velikog Željka Obradovića i Partizana!

Ako se transfer ostvari, napokon bi mogli vidjeti Luku na euroligaškom nivou.

Kako saznaje MaxBet Sport na spisku želja Partizana nalazi se MVP ABA lige Luka Božić. U izboru za MVP-a dobio je 79 posto glasova, na drugom mjestu bio je Facundo Campazzo (12,3), a treći Mathias Lessort (7,1).

U sezoni 2022./23. član Zadra pružao je sjajne partije. Povremeni reprezentativac Hrvatske prosječno je bilježio 22 poena i imao je 9.8 skokova i 6.4 asistencije, uz indeks korisnosti 32.6 po utakmici.

Inače, Božić može igrati na pozicijama tri i četiri što znači da bi trebao biti back-up opcija za Zacha LeDaya. Prije Luke Božića Partizanu je bio interesantan Dušan Beslać, košarkaš Vojvodine, ali je stvar “utihnula” poslije zahtjeva kluba iz Novog Sada da im se plati odšteta (spominjao se iznos od 100.000 eura). Uz to, Beslaćev agent je Miško Ražnatović, a Partizan je od srijede odlučio kako neće više angažirati igrače ovog menadžera iz agencije Beobasket nakon mučnog slučaja s Yamom Madarom.

Hoće li Luka pristati na smanjenu minutažu, ali i ulogu?

Na prvu, Luki sigurno treba goditi zanimanje jednog euroligaša, ali prije svega i po mišljenju mnogih najboljeg europskog trenera svih vremena Željka Obradovića. S druge strane Luka je igrač koji voli biti nosioc jednog sustava igre pa ne znamo baš koliko bi mu godilo biti nečija zamjena u limitiranim minutama. Jednom se već tako opekao kada je prešao u Budućnost.

Željko Obradović (FOTO: Cibona/Mihal Jacić)

U ovom transferu ključnu ulogu bi mogla odigrati i povezanost između trenera Danijela Jusupa koji je produžio sve do 2025. godine i Božića za kojeg je sam Luka rekao da mu je poput oca. Zadar je isplatio preostale plaće od prošle sezone, produžio je ugovore i s kapetanom Ramljakom te Karlom Žganecom. Došla su i neka pojačanja što bi također moglo igrati ulogu o ostanku Luke u Zadru.

Napomenimo i to da je iz Partizana jučer otišla zamjena neprikosnovenom LeDayu Ioannis Papaetrou pa Obradović svakako traži nove opcije na pozicijama tri i četiri.

Ukoliko Luka ode u Partizan, to će samo biti dodatna pljuska hrvatskoj košarci koja godinama ne iskorištava jedan takav talent kao što je Luka Božić…

Related Articles