Luka Dončić se jednostavno voli igrati košarke

Generacijski talent i dalje ima samo 24 godine što je zapravo nestvarno.

Slovenija je otišla na omjer 2-0 nakon što su s lakoćom svladali Gruzijce rezultatom 88-67. Bila je to jednosmjerna utakmica od samog početka, a još jednom je nezaustavljiv bio Luka Dončić.

Nestvarno je kada vidite ove brojke i shvatite da nije ni blizu svojeg primea. Danas je imao 34 poena, 10 skokova, šest asistencija i tri ukradene lopte (9/20 iz igre), a pratio ga je slovenski “snajperist” Klemen Prepelič s 15 poena (3/6 za tri poena). Gruziju je pak predvodio Sandro Mamukelashvili sa 21 poenom i sedam skokova (9/15 iz igre).

Srbija je nakon uraganskog prvog dijela (57-27) dopustila Portoriku da se vrati na samo 11 poena zaostatka u trećoj četvrtini, ali prednost nakon prvog dijela je bila prevelika i ipak su uspjeli zadržati vodstvo i upisati sigurnu pobjedu. 94-77 bio je rezultat, a još jednom je na vidjelo izašao timski duh Pešićeve ekipe. Bogdanović je imao 17 poena i pet asistencije, Nikola Jović 17 poena i četiri asistencije, Avramović 15 poena i Nikola Milutinov 12 poena i 15 skokova.

SAD se uspješno plasirao u iduću fazu natjecanja pobjedom protiv Grčke 109-81, Španjolci su s lakoćom rješili Brazil 96-78 te su se također plasirali dalje i opet pokazuju zavidnu timsku igru.

Od ostalih šlagera Južni Sudan je pobijedio Kinu, Zelenortska Republika Venezuelu, Novi Zeland Jordan i Obala Bjelolosti Iran.

Related Articles