Luka Kotrulja ima novi klub, ali ostaje u Belgiji

Kotrulja je svoj košarkaški put započeo u rodnom Splitu gdje je prošao sve mlađe kategorije, ali i igrao za seniorski sastav prije nego se odlučio na odlazak u Belgiju sa samo 18 godina.

Hrvatski košarkaš Luka Kotrulja, dosadašnji član belgijskog prvoligaša Kangeoroes Mechelen, promijenio je sredinu u zemlji pive i čokolade te će u sljedećoj sezoni nositi dres Brusselsa.

Biti će to osma sezona Lukinog boravka u Belgiji, prve tri proveo je kod Darija Gjergje nastupajući za Telenet Oostende, da bi potom po dvije odradio u Leuvenu i Mechelenu.

Luka je zadovoljan pronalaskom novog angažmana jer u Mechelenu nije dobio pravu priliku.

‘Presretan sam s potpisom zato što dolazim iz jedne teške situacije gdje nisam dobio priliku i minute koje sam očekivao. U klub se vratio jedan odličan trener – Serge Crevecoeur, i s potpisom par dobrih igrača ciljevi su nam vrlo visoki!’

Kotrulja preuzima ulogu razigravača

Iako je njegova prirodna pozicija ona na dvojci, ove sezone na parketu bi trebao voditi momčad s pozicije playmakera.

‘U razgovoru s trenerom namijenjena mi je napadačka uloga i minute na poziciji jedan, tako da s teškim radom i strpljenjem priželjkujem dobru sezonu s moje strane, ali i sa strane kluba.’

Kotrulja je svoj košarkaški put započeo u rodnom Splitu gdje je prošao sve mlađe kategorije, ali i igrao za seniorski sastav prije nego se odlučio na odlazak u Belgiju sa samo 18 godina.

Predstavljao je i Hrvatsku na U16 Europskom prvenstvu u Latviji prije devet godina. Na tom prvenstvu u devet utakmica ubilježio je 11.0 poena, 2.7 skokova, 1.4 asistencije te 1.0 ukradenih lopti uz postotak šuta iz igre 43.2%, s tricom 36.2% te slobodnim bacanjima 71,4%.

Luka je prije četiri godine u izboru renomiranog portala Eurobasket.com izabran u All-Belgian Top Division momčad te Bosman igračem godine.

Related Articles