Lupicama poraz za kraj Eurolige

Array

Za oproštaj od Eurolige Lupice su na svom parketu poražene od Perfumerias Avenide koja je s ovom pobjedom osigurala nastavak natjecanja u najelitnijem ženskom košarkaškom klupskom natjecanju u Europi.


Novi Zagreb – Perfumerias Avenida 68:86 (15:25, 37:44, 52:67)

Novi Zagreb: Mazić 18, Williams 17, Mitchell 8, Jurić 7, Vrdoljak 6, Čačić 5,Bedalov 2, Brkljačić 2, Butina 2, Pačkovski 1
Perfumerias Avenida: Willingham 14,Fernandez 14, Currie 12, Režan 10, Sulciute 10, Pina 9, Xargay 9, Antoja 6, Pascua 2

Nakon što je Novi Zagreb poveo koševima Mirne Mazić sa 2:0, Te nakon zabijenog slobodnog bacanja od Latoye Williams za 3:2 sve se okrenulo. To su bila jednina vodstva domaće ekipe u susretu. Najprije su serijom od 8:0 gošće otišle na 13:4 da bi tu prednost održavale do kraja četvrtine.

U drugoj četvrtini ta prednost je dosezala i petnaest poena razlike u par navrata. Na najveću gostujuću prednost od 41:24 igračice Vladimira Ivankovića reagiraju sa serijom od 8:0 i bar donekle smanjuju razliku na poluvremenu.

No onda u trećoj četvrtini konačan rasplet u ovom susretu. Gošće iz Španjolske su pokazale u ovom trenutku veću kvalitetu i veću želju za pobjedom te su nakon trideset minuta igre imale prednost od petnaest poena.

Posljednja četvrtina je protekla u rutinskom odrađivanju posla od strane gostujuće ekipe. Na kraju konačan rezultat je iznosio 86:68 i gostujuće slavlje je moglo početi.

U domaćoj ekipi najbolje Mirna Mazić s 18 poena i 10 skokova te Latoya Williams sa 17 poena i 11 skokova dok su kod gošći koje su imale čak pet dvoznamenkastih igračica najviše se istaknule Le Coe Wiilingham s 14 poena i 7 skokova, Marta Fernandez također s 14 poena te naša Marija Režan koja je postigla 10 poena i imala 7 skokova.

Vladimir Ivanković je nakon susreta izjavio: “Igrali smo koliko su o ovom trenutku naše mogućnosti dopustile. Avenida je u odličnoj formi i čestitam im na pobjedi.”

Iz domaćih redova mlada Inja Butina je o susretu kazala: “Igrali smo dobro iako smo iz igre šutirali očajnih 30 posto. Dali smo sve od sebe ali nažalost ovaj put to nije bilo dovoljno. Fizički su jače od nas.”

S druge strane Victor Lapena trener Perfumerias Avenide je kazao: “Naš zadatak je bio pobijediti ovdje. Ozbiljno smo shvatili ekipu Novog Zagreba, borili smo se tijekom cijelog susreta te je rezultat na kraju bio u našu korist.U ovom trenutku smo vrlo sretni jer je prije nekoliko tjedana situacija bila jako loša. Idemo dalje. Zahvaljujući Novom Zagrebu. Odlično smo se proveli ovdje.”

Jedna od najboljih pojedinki na susretu Hrvatska reprezentativka Marija Režan nakon susreta kratko je rekla: Osmjeh govori sve. Jako smo sretni. Imamo novog trenera s kojim smo pobijedili Ekaterinburg kod kuće. Imamo odličnu podršku kod kuće i jako puno ljudi dolazi na naše utakmice. Atmosfera je odlična. Za nas je veliki uspjeh ovaj plasman u drugi krug Eurolige.

Related Articles