Šarić drugi, Hezonja četvrti najbolji mladi igrač Europe!

Array

Mladi hrvatski košarkaši Dario Šarić i Mario Hezonja proglašeni su od strane Međunarodne košarkaške organizacije Europe (FIBA Europe) drugim, odnosno četvrtim najboljim mladim igračem 2012. godine.

U glasovanju su sudjelovali novinarski stručnjaci i navijači iz cijele Europe, a naš dvojac osvojio je sjajno drugo, odnosno četvrto mjesto iza uvjerljivo najboljeg europskog mladog igrača, po drugu godinu zaredom – Litavca Jonasa Valančiunasa.

Litavac je od strane navijača dobio 9104 glasa, a od novinarskih stručnjaka 403, što mu je u akumuliranom zbroju donijelo 2449 bodova. Inače, Valančiunas je već sada stalan član petorke NBA momčadi Toronto Raptorsa.

Šarić (18), najkorisniji igrač Europskog prvenstva do 18 godina starosti 2012. godine, na kojem se naša reprezentacija okitila zlatom, je od navijača dobio svega 4764 glasova, ali su mu zato novinarski stručnjaci dodijelili 268, gotovo dvostruko više od trećeplasiranog Francuza Lea Westermanaa iz Partizana (176). U konačnici je trenutni igrač Cibone osvojio 1606 bodova.

Mario Hezonja (17), koji je prošloga ljeta ostavio duboki trag na Svjetskom prvenstvu do 17 godina u Litvi gdje je reprezentaciju predvodio do brončane medalje, zaradio je 3769 glasova navijača, te 94 novinarska, što mu je bilo dostatno za sjajno četvrto mjesto poretka sa 600 osvojenih bodova.

Ovo je samo još jedno u nizu od velikih priznanja za dvojicu ponajvećih košarkaških talenata ovih prostora!

10 najboljih mladih igrača Europe po izboru FIBA-e Europe:

1. Jonas Valančiunas
2. Dario Šarić
3. Leo Westermann
4. Mario Hezonja
5. Davis Bertans
6. Sergej Karašev
7. Klemen Prepelić
8. Alejandro Abrines
9. Nikola Janković
10. Nikola Ivanković

Related Articles