Lupice i Gospićanke izborile finalnu seriju

Array

U današnjim drugim susretima polufinala prvenstva Hrvatske za žene i Novi Zagreb i Gospić su slavili na gostovanjima te dvokorakom prošli u finale. Utakmica u Zagrebu između Medveščaka i Gospića je priuštila pravu dramu ljubiteljima ženske košarke.

[rezultat zid=107]

U Šibeniku slična utakmica kao i prije tri dana. Jollyete i ovaj put bolje otvaraju susret i vode prvih šest sedam minuta no onda Lupice ubacuju u brzinu više, preuzimaju vodstvo i polagano vode utakmicu kraju.Već do kraja prve četvrtine prednost je bila 23:17.

Kako se u drugoj četvrtini igralo koš za koš Šibenčanke nisu uspjele smanjiti zaostatak te se na poluvrijeme otišlo rezultatom 40:32.

No onda u trećoj četvrtini malo bolja igra domaćih cura koje su uspjele smanjiti prednost na samo pet koševa zaostatka te produžiti nadu u pobjedu u ovom susretu.

Ali sva njihova nadanja su se raspršila početkom posljednje četvrtine kada Novi Zagreb na krilima Latoye Williams radi seriju 9:0 i odvodi susret u za njih mirne vode.

Do kraja susreta treneri su dali skoro svim curama priliku da zaigraju te je na kraju semafor pokazivao 77:54.

S ovom pobjedom Lupice su slavile s 2-0 i dvoboju s Jollyetama te su izborile finale.

U pobjedničkim redovima Williams je postigla 22 poena, a uz nju su još dvoznamenkaste bile Mirna Mazić s 12 i Ana Čačić s 10, dok je kod poraženih Kristina Benić postigla 18 a Luca Ivanković 11.

[rezultat zid =108]

U Zagrebu su gledatelji mogli prisustvovati ne odveć kvalitetnoj ali nadasve uzbudljivoj utakmici u kojoj je Gospić osigurao nastup u finalnoj seriji.

Od samog početka susreta bila je vidljiva nervoza s obije strane. No u toj nervozi su se domaće igračice malo bolje snalazile. Rastrgana igra s obije strane je nakon prvih deset minuta donije rezultat 16:11 za Medekice.

Ni u drugoj četvrtini ništa se nije promijenilo. Nakon što je Ivana Tikvić zabila koš i dodatno bacanje i odvela svoju ekipu na prednost od 19:11 Gospićanke su ubacile osam koševa za redom i uhvatile priključak. Do kraja četvrtine niti jedna ekipa se nije ozbiljnije odvojila te se na poluvrijeme otišlo s rezultatom 31:28 za domaću ekipu.

U trećoj četvrtini Medveščak se u još par navrata odmakao na prednost od osam poena ali to nisu znali zadržati. Josipa Bura i Iva Badanjak su vratile svoju ekipu u egal i u posljednju četvrtinu se ušlo s jednim košem prednosti za Gospićanke.

U posljednjoj četvrtini nakon trice Emanuele Salopek gošće odlaze na 46:42 ali ta im se prednost u sljedeća dva napada topi. Tad Ivana Jurčević zabija tricu, a Chevon Keith dva bacanja i rezultat je 51:46. Na to Ružica Džankić zabija jedno bacanje, Anja Majstorović šut za dva i Medekice dolaze na 51:49.

Monika Bosilj zabija jedno bacanje i nakon serije promašaja i izgubljenih lopti s jedne i druge strane Iva Borović postiže dvicu i uvodi utakmicu u vrlo neizvjesnu završnicu. U posljednjim napadima domaće igračice promašuju tri šuta za pobjedu i na kraju semafor pokazuje 52:51.

S ovom pobjedom aktualne braniteljice naslova zaključuju polufinalnu seriju rezultatom 2-0 i priključuju se Lupicama u finalu.

U pobjedničkim redovima najefikasnija Josipa Bura s 12 poena, a uz nju je jedina dvoznamenkasta još bila Monika Bosilj s 11, dok je kod Medveščaka najbolja bila Ivana Tikvić koja je postigla 20 poena i uhvatila 16 skokova.

Related Articles