Splićani “pregazili” Mrave nakon produžetaka

Array

U sklopu 5. kola A1 lige za prvaka Splićani su na gostovanju u Trnskom upisali novu pobjedu za koju su morali raditi prekovremeno. Važna je ovo pobjeda za Split, posebno ako se pogleda današnji mladi roster splitske momčadi, odnosno Žutima je nedostajalo pola momčadi.

[rezultat id=403]

Nakon Zagrebovih početnih 5:2 rezultat je većinom u egalu i momčadi su se izmjenjivale u vodstvu. Najveća prednost je bila od četiri poena prednosti (12:16) za goste. Četvrtinu je zaključio polaganjem mladi Karlo Žganec za 21:19 Zagreba.

Zatim, preko inspiriranog Miralema Halilovića bježe domaćini na osjetniji 30:23 što je natjeralo Mladena Erjavca da pozove minutu odmora. U splitskoj momčadi se evidentno osjetio nedostatak Vujčića, Vukušića, Subotića, Mimice i Dijana.

Vratili su se u nastavku gosti u igru i na poluvrijeme se otišlo s minimalnim vodstvom domaćina (40:39). U drugom dijelu se uglavnom igralo koš za košem i momčadi su se ponovno izmjenjivale u vodstvu.

U posljednjoj četvrtini Splićani se pak uspijevaju malo odlijepiti preko Marinellija (60:66), no Mravi su se brzo vratili u egal pet minuta prije kraja. U završnicu se ušlo s vodstvom Žutih 75:74.

Gostima se dodatno zakomplicirao život zbog petog prekršaja Josipa Sobina, a Zagrebaši su propustili s linije slobodnih bacanja dobiti utakmicu (Novačić pogađa jedno bacanje) pa se otišlo u produžetke. U produžetku su se gosti ekspresno odlijepili, a Mravi su ostali na isforsiranim šutevima za tri poena koje naravno nisu pogodili i Splićani su tako zasluženo slavili sa 76:88.

Najefikasniji u redovima Splita bili su Josip Sobin s 19 poena i pet skokova, Ivan Siriščević s 18 poena i devet skokova, a kod Zagreba Miralem Halilović je ubacio 18 poena uz 11 skokova, a Ivan Novačić 17 poena uz sedam skokova.

Related Articles