Lutz: Premalo dobrih minuta sa naše strane

Array

Poslije pobjede Cedevite 92:78 nad Cibonom u 25. kolu ABA lige, pred novinare su izašli treneri obiju momčadi te igrač utakmice.

Jakša Vulić, trener Cedevite, pobjedu vidi kao prekid negativnog niza protiv Cibone i doprinos samopouzdanju njegovih igrača, a koje je bilo narušeno gubljenjem praktički dobivenih utakmica u samoj završnici:

“Prije svega, čestitao bih svojim igračima na ovoj vrlo bitnoj pobjedi, kranji rezultat ne oslikava pravo stanje na parketu.

Naša pobjeda možda je izražena sa prevelikom razlikom, ali u svakom slučaju ova bi nam pobjeda trebala pomoći da na neki način razbijemo taj psihološki pritisak, i u utakmicama sa Cibonom, a i ovih završnica kojih smo imali u zadnjih 4,5 kola dosta, gdje smo redovito gubili. Evo, i večeras je bila nešto mirnija završnica – zadnjih 4,5 minuta smo prelomili to i okrenuli utakmicu u našu korist.”

Igrač utakmice, centar Cedevite Miro Bilan, opravdano je proglasio pobjedu zasluženom, produktom velike dominacije njegove momčadi. Osvrnuo se i na humanitarni karakter utakmice, za koji također smatra da je pridonio samoj utakmici, barem u vidu bolje atmosfere:

“Mislim u svakom pogledu zaslužena naša pobjeda, dobro smo otvorili utakmicu, međutim odmah su nas dostigli. Mislim da smo većinu utakmice, 90% kontrolirali. Kontrolirali ritam, igru i rezultat u kranjem slučaju. Bio je dobar ambijent, ovim putem bih se zahvlao publici što je došla u ovako velikom broju i svakome tko je donirao novce za paraolimpijski odbor i nadam se da će biti još takvih utakmica gdje ćemo prikupljati neka sredstva jer je samim time i bolja atmosfera u dvorani, a i pomažemo drugim ljudima.”

Trener Cibone, Danijel Lutz, poraz svoje momčadi ne vidi kao dominaciju Cedevite nego kao preveliku akumulaciju loših akcija i dekoncentracije svoje momčadi, dakle smatra da nisu uspjeli nametnuti svoju igru – dobru obranu i tranziciju te puno trčanja kroz 40 minuta:

“Mislim da je utakmicu najlakše objasniti sa puno premalo dobrih minuta sa naše strane. Dakle, parcijalno je to izgledalo korektno i kada bi igrali načinom na koji igramo, dobro branili i trčali, onda bi se vraćali u utakmicu, poveli. Nismo to uspjeli zadržavati danas, nekoliko puta se to desilo i onda smo zadnji taj povratak imali 4 i pol minute do kraja. Mislim zadnji put da je bilo 3 razlike, jako loša završnica itakmice i nedopustivo da se desi da onda to ode u praktički visok poraz.”

Related Articles