Maccabi traži pojačanje u ABA ligi

Maccabi je jučer službeno potvrdio sporazumni raskid suradnje s Nateom Woltersom. Amerikanac je već dulje vrijeme bio spominjan u kontekstu odlaska iz Izraela, a moguć je povratak u redove Žalgirisa ukoliko Euroligaš iz Kaunasa ne bude previše drastično smanjio svoj budžet u sljedećoj sezoni.

Izraelci stoga traže adekvatne zamjene na deficitarnim pozicijama. Već smo pisali o Anti Žižiću kao glavnoj meti na poziciji centra nakon odlaska Tarika Blacka. Nešto će se pitati i Real Madrid koji također čeka novosti iz NBA lige te se nada igraču kalibra kao što je hrvatski centar.

S druge strane Maccabi želi popuniti rupe na bekovskim pozicijama pa se kao zamjena za Natea Woltersa spominje Lorenzo Brown, inače donedavni član Crvene zvezde. Brown sigurno odlazi iz beogradske momčadi, a već je interes iskazivao Panathinaikos. “Ponos Izraela” bi u slučaju službene i konkretnije ponude svakako imao prednost jer je Brown izrazio želju za stabilnim okruženjem i nastupom u Euroligi. PAO, odnosno njegov vlasnik i dalje nije siguran hoće li njegova momčad i dalje biti dio Eurolige.

_