Utorak, 27 srpnja, 2021
More

  POPULARNE OBJAVE

  Marcus Johnson nakon tri utakmice napustio Slavonski Brod

  Stigao je u Slavonski Brod 27. siječnja, no već nakon dva mjeseca, napustio je klub. Doveden je kao deveti igrač na vanjskim pozicijama, fizički potpuno nespreman, navodno samo za stan i hranu, s intencijom da se probije na europsko tržište. Osim životnih troškova, za njega je plaćena i avionska karta te licenca za stranog igrača u A1 ligi, što će reći, otprilike onoliko koliko mjesečno vrijedi cijela momčad brodskog prvoligaša.

  - Advertisement -

  Marcus Johnson više nije član A1 ligaša Slavonskog Broda. Njegova fizička nespremnost naposljetku je uzela svoj danak te je nakon samo tri odigrane utakmice zadobio ozljedu trbušnog zida. Osim toga, obiteljski problemi dodatan su razlog zašto je Amerikanac napustio klub te zašto neće biti na raspolaganju treneru Draženu Brajkoviću u važnim ogledima u Ligi za ostanak.

  Dakle, Johnson je u Slavonskom Brodu proveo samo dva mjeseca, u kojima je momčad odigrala šest susreta A1 lige. 26-godišnji Amerikanac odigrao je samo tri dvoboja (Darda osam, Split 14, Šibenik 20 koševa), dok ga za susret sa Zagrebom klub nije uspio registrirati, a Kvarner i Zabok propustio je zbog ozljede.

  Istovremeno kad i Johnson, u momčad je stigao i Brođanin Tomislav Grgić, no nije se uspio nametnuti te je i on u međuvremenu napustio klub. Tako je s ovom dvojicom ukupno šest igrača ove sezone napustilo Slavonski Brod. Podsjetimo, to su još u prvom dijelu sezone učinili: Slaven Soldo, Marijo Hajdić, Goran Fodor i Nikica Šljuka.

  S druge strane, momčad su pojačali: Franko Šango (3. kolo), Matej Karlović i Davor Galić (12. kolo), Petar Ćosić (13. kolo) i Alen Trepalovac (16. kolo). Pohvalno je, s nadom u nastavak takve klupske politike, roster Slavonskog Broda danas popunjava osam domaćih brodskih igrača.

  Liga za ostanak za Brođane započinje 5. travnja, kada će u prvom kolu u dvorani Vijuš dočekati momčad Zaboka. Vremena za novu igračku križaljku sasvim dovoljno.

  - Advertisement -

  NAJČITANIJE VIJESTI TJEDNA

  zadnje objave

  NE PROPUSTITE