Mario Hezonja: “Svaka čast američkim trenerima, ali Kattash je najbolji!”

Mario Hezonja bio je gost u emisiji Game Time. U intervjuu je Dubrovčanin kazao kako se u Ateni osjeća kao kod kuće te da samo želi igrati košarku unatoč superzvjezdanom tretmanu kojeg je dobio prilikom dočeka u zračnoj luci. Hezonja je otkrio kako igra za klub kojeg voli i da mu je oduvijek idol bio Diamantidis.

“Prije sam znao govoriti da je veća razlika, ali sada se europska košarka približila NBA ligi. Istina, veća je razina talenta u NBA ligi, ali Euroliga neprestano raste.”

Dotaknuo se Hezonja priče o trenerima, ali i Damiana Lillarda:

_

“Osjećam se dobro, ovdje je stil igre drugačiji. Ne želim biti nepristojan prema svim američkim trenerima, ali Odded Katash je najbolji kojeg sam imao do sada. Nema tablica, laptopa i statistika, već mi odmah govori što trebam ispraviti i mislim da mogu ispuniti sve što od mene traži.”

O najboljem suigraču

“Doveo bi Lillarda u Panathinaikos da mogu. Njega bi odabrao kao najboljeg suigrača s kojim sam igrao. Ali i njemu bi trebalo vremena da se prilagodi na ovaj stil igre.”

O svojoj transformaciji

“Prije sam u Barci bio scorer od 1.90cm, a sada sam s 206cm i 110 kg jedan od viših i težih. Frank Vogel me stavio na playmakera i od tada sam shvatio kako mogu koristiti ulaz. Prije nisam to radio. Igrao sam svih pet pozicija u NBA ligi. S promjenama trenera dolazile su i promjene sistema igre, ali nisam gubio razum. Oduvijek sam znao što želim i kako želim igrati.”

Dotaknuo se svog grčkog idola

“Pričamo o Bogu. On je za mene Diamantidis. Sa 16 godina sam imao priliku protiv njega igrati i on je moj uzor. Igrao sam s Navarrom i nekim drugima i oni su dokaz košarkaškog savršenstva.”

Mario je još govorio o ciljevima u dresu Panathinaikosa te je najavio euroligaški okršaj protiv Crvene zvezde.

VIDEO intervjua