Mate Mandić:”Široki je kao i Cibona velik klub”

Među trojicom košarkaša koji su ovog ljeta pristupili HKK Široki najbolji dojam ostavio je 22-godišnji Mate Mandić, koji bi trebao biti istinska zamjena za hrvatskog reprezentativca Matea Drežnjaka koji je pojačao Cibonu.

Mandić je imao suprotan put od Drežnjaka, krenuo je iz Cibone, a u potrazi za afirmacijom stigao na Pecaru koja mu je dobro poznata.

Za prilagodbu mi nije trebalo puno vremena. Otac mi je iz Širokog Brijega, tako da sam svako ljeto dolazio ovamo, pomalo i trenirao i upoznao dečke koji su mi sada suigrači.

To su sve mladi dečki, koji su stasali u klubu, lijepo su me prihvatili, u klubu vlada dobra atmosfera, dobro se radi. Lovru Buljevića poznajem još iz Zagreba, iz Cibone i mlađih hrvatskih vrsta, tako da zasad sve dobro funkcionira, kazao je Mandić za Sportske novosti.

U novu sezonu ušli ste s dvije pobjede, protiv Čelika kući i Leotara u Trebinju?

Možemo biti zadovoljni načinom kako smo odigrali u Trebinju. Otvorili smo dobro susret, došli do prednosti koju smo uglavnom držali. No, neke naše sitnije pogreške i pad koncentracije dovele su u jednom trenutku utakmicu do egala. Na kraju smo ipak skupili glave, odigrali završnicu kako treba i izvukli važnu pobjedu koja nam daje dodatno samopouzdanje.

Igrali ste u Hrvatskoj, sad ste u BiH, ima li razlike između dvaju ligaških natjecanja, što ste uočili?

Pa, evo kroz pripremne utakmice, naš turnir i dvije prvenstvene utakmice uvidio sam da se ovdje igra čvršće, borbenije i čini mi se kako će žestoka borba biti na svakoj utakmici. Mi smo jedna od najmlađih momčadi u ligi i to nam odgovara. Igramo čvrstu agresivnu obranu, u napadu pokušavamo sve rješavati uz što brži protok lopte. Mislim da ćemo iz utakmice u utakmicu postati uigraniji i igrati sve bolje.

Mate Mandić

Koji je doseg ove momčadi Širokog?

Rano je o tome govoriti, vidjet ćemo što mogu naši konkurenti, no sigurno je da su naša mladost, energija koju možemo dati u svakoj utakmici i želja za napredovanjem i dokazivanjem uz jedno zajedništvo koje vlada među nama i dobar rad naši veliki aduti. Uostalom, to mi je bilo poznato i od prije i to me motiviralo da dođem u Široki. Ovo je pravi klub za razvoj mladih igrača, to je dobro poznato i u Hrvatskoj i ovo je za mene svakako veliki izazov. Jesmo mladi, ali smo pokriveni na svim pozicijama i možemo igrati dobru košarku.

Za kraj je usporedio Široki i Cibonu.

Prošao sam omladinsku školu Cibone, bio u prilici da igram i za prvu momčad u sezoni 2017./2018. Nije se međutim sve poklopilo, došlo je do trenerskih promjena i odlučio sam potražiti vlastiti put. Po dolasku u Osijek nije sve dobro bilo, imao sam ozljedu i operaciju, no kasnije sam igrao i zadovoljan sam to sezonom. U Škrljevu je također bilo jedno pozitivno iskustvo i sad sam tu u Širokom, koji će mi, vjerujem biti iskorak u karijeri. Široki je kao i Cibona velik klub, igrat ćemo i u Drugoj ABA ligi, što je razina više i vjerujem da ću ja Širokom pomoći u ostvarenju ciljeva, a Široki meni u košarkaškom razvoju, zaključio je Mandić.

Izvor: Jabuka.tv

Related Articles