Četvrtak, 5 kolovoza, 2021
More

  POPULARNE OBJAVE

  Mate Mandić:”Široki je kao i Cibona velik klub”

  Među trojicom košarkaša koji su ovog ljeta pristupili HKK Široki najbolji dojam ostavio je 22-godišnji Mate Mandić, koji bi trebao biti istinska zamjena za hrvatskog reprezentativca Matea Drežnjaka koji je pojačao Cibonu.

  Mandić je imao suprotan put od Drežnjaka, krenuo je iz Cibone, a u potrazi za afirmacijom stigao na Pecaru koja mu je dobro poznata.

  - Advertisement -

  Za prilagodbu mi nije trebalo puno vremena. Otac mi je iz Širokog Brijega, tako da sam svako ljeto dolazio ovamo, pomalo i trenirao i upoznao dečke koji su mi sada suigrači.

  To su sve mladi dečki, koji su stasali u klubu, lijepo su me prihvatili, u klubu vlada dobra atmosfera, dobro se radi. Lovru Buljevića poznajem još iz Zagreba, iz Cibone i mlađih hrvatskih vrsta, tako da zasad sve dobro funkcionira, kazao je Mandić za Sportske novosti.

  _
  _

  U novu sezonu ušli ste s dvije pobjede, protiv Čelika kući i Leotara u Trebinju?

  Možemo biti zadovoljni načinom kako smo odigrali u Trebinju. Otvorili smo dobro susret, došli do prednosti koju smo uglavnom držali. No, neke naše sitnije pogreške i pad koncentracije dovele su u jednom trenutku utakmicu do egala. Na kraju smo ipak skupili glave, odigrali završnicu kako treba i izvukli važnu pobjedu koja nam daje dodatno samopouzdanje.

  Igrali ste u Hrvatskoj, sad ste u BiH, ima li razlike između dvaju ligaških natjecanja, što ste uočili?

  Pa, evo kroz pripremne utakmice, naš turnir i dvije prvenstvene utakmice uvidio sam da se ovdje igra čvršće, borbenije i čini mi se kako će žestoka borba biti na svakoj utakmici. Mi smo jedna od najmlađih momčadi u ligi i to nam odgovara. Igramo čvrstu agresivnu obranu, u napadu pokušavamo sve rješavati uz što brži protok lopte. Mislim da ćemo iz utakmice u utakmicu postati uigraniji i igrati sve bolje.

  Mate Mandić

  Koji je doseg ove momčadi Širokog?

  Rano je o tome govoriti, vidjet ćemo što mogu naši konkurenti, no sigurno je da su naša mladost, energija koju možemo dati u svakoj utakmici i želja za napredovanjem i dokazivanjem uz jedno zajedništvo koje vlada među nama i dobar rad naši veliki aduti. Uostalom, to mi je bilo poznato i od prije i to me motiviralo da dođem u Široki. Ovo je pravi klub za razvoj mladih igrača, to je dobro poznato i u Hrvatskoj i ovo je za mene svakako veliki izazov. Jesmo mladi, ali smo pokriveni na svim pozicijama i možemo igrati dobru košarku.

  Za kraj je usporedio Široki i Cibonu.

  Prošao sam omladinsku školu Cibone, bio u prilici da igram i za prvu momčad u sezoni 2017./2018. Nije se međutim sve poklopilo, došlo je do trenerskih promjena i odlučio sam potražiti vlastiti put. Po dolasku u Osijek nije sve dobro bilo, imao sam ozljedu i operaciju, no kasnije sam igrao i zadovoljan sam to sezonom. U Škrljevu je također bilo jedno pozitivno iskustvo i sad sam tu u Širokom, koji će mi, vjerujem biti iskorak u karijeri. Široki je kao i Cibona velik klub, igrat ćemo i u Drugoj ABA ligi, što je razina više i vjerujem da ću ja Širokom pomoći u ostvarenju ciljeva, a Široki meni u košarkaškom razvoju, zaključio je Mandić.

  Izvor: Jabuka.tv

  - Advertisement -

  NAJČITANIJE VIJESTI TJEDNA

  zadnje objave

  NE PROPUSTITE